Kolbászt gyúrtak a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgói

2019. december 12. 09:12 | Hidvégi Dávid

Szerdán délután csapatépítő programon vettek részt a Békéscsaba 1912 Előre játékosai és szakmai stábja a CsabaParkban. Az együttes tagjai a híres csabai kolbászt készítették el, amelyet a januári edzőtáborba is magukkal visznek.

A klub igazgatósági elnöke elmondta: nagyon fontos egy-egy ilyen csapatépítő program, amely hozzásegíti a játékosokat ahhoz, hogy egy csapatként küzdjenek a pályán. Kozma János hozzátette, hogy a vasárnapi mérkőzés után szabadságot kapnak a játékosok, így, ha mérsékelten is, de szórakozhatnak egy kicsit a játékosok. Az elnök kiemelte, hogy a bajnokság végére a 4-10. hely közé várják az együttest, ennek eléréséhez jó úton haladnak.

– Az utóbbi időben nagyon összetartó a csapat. A tizenhetedik helyen is voltunk, de mostanra egészen jól állunk, hiszen négyszer is győztünk egymás után. Nagyon fontos a játékosok mentális állapota és az, hogy csapatként küzdjenek – fogalmazott az igazgatósági elnök.

A csapat vezetőedzője úgy fogalmazott, hogy a rövid szünetben haza utazik és a családját részesíti előnyben, hiszen mióta a Békéscsaba trénere, kevés időt tölthetett otthon. Schindler Szabolcs hangsúlyozta, hogy a játékosok a szünet alatt is egyéni edzésprogramot kapnak, hiszen január 4-én megkezdik a felkészülést a pontvadászat második felére. A szakvezető a gyúrás alatt úgy látta, hogy a labdarúgói korábban nem sok ilyen rendezvényen vettek részt, de a program jó lehetőség arra, hogy tovább építsék a csapatot.

– Én is gyúrtam, mint mindig, most is rám bízták a feladatot. Örömmel csináltam, hiszen visszahozta egy kicsit a gyerekkoromat. Gyermekként nagyon sok sváb disznóvágáson vettem részt, hiszen a szüleim svábok. Abban az időben is ugyanaz volt, mint most: egy-egy ilyen alkalom összehozta a csapatot, a családot, ma ugyanezt tapasztalom. Mindenkinek jobb hangulata van, több a mosolygós játékos – mesélte a szakember.

 

Schindler Szabolcs - (Fotó: behir.hu)

Az Előre kapusa, aki parádés teljesítményt nyújtott a múlt heti Ferencváros elleni mérkőzésen kiemelte, hogy ez a program nagyon jó kikapcsolás a bajnokság végére, amely jobban összehozza a játékosokat és a szakmai stábot. Uram János hozzátette, hogy falusi gyermekként sok disznóvágáson vehetett részt, így nem okozott problémát számára a kolbász elkészítése.

– Összekeverjük az alapanyagokat a hússal és kész is van, amely után már csak tölteni kell – részletezte a kolbász elkészítését a csabaiak hálóőre.

A lila-fehérek egy másik játékosa elmondta: nagyon feszített a program, ezért fontos, hogy ne csak a pályán, hanem azon kívül is töltsenek el együtt időt. Zahorán Balázs hozzátette, hogy a program egy plusz löketet ad számukra a most vasárnapi Kazincbarcika elleni hazai mérkőzésre.

– Hosszú szezon van mögöttünk, sok mérkőzés volt, úgyhogy mindenképpen fontosak az ilyen csapatépítő tréningek – emelte ki a játékos.

A Békéscsaba 1912 Előre a másodosztály kilencedik helyén várja a Kazincbarcika elleni idei utolsó mérkőzését. A 21. forduló összecsapása vasárnap 13 órakor kezdődik a Kórház utcai Stadionban.

 

(Fotó: Molnár Balázs)

További programok »

Sport

FEL