Kolbászolimpia nyugdíjasoknak a CsabaParkban

2017. október 8. 15:42 | Mikóczy Erika

Az idősek világnapja alkalmából – hagyományteremtő szándékkal – megyei nyugdíjas kolbászolimpiát rendezett a CsabaParkban a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége.

Az egész napos, jó hangulatú rendezvényt látvány disznóvágással kezdték, majd jött a kolbászgyúrás, végül a jó hangulatú közös evés-ivás, szórakozás. A rendezvényre negyvenkét településről mintegy négyszáz nyugdíjas jött el.

– Sok éven keresztül vettünk részt a Csabai Kolbászfesztivál kolbászkészítő versenyén, most azonban úgy gondoltuk, hogy az idősek világnapja alkalmából mi magunk rendezünk egy kolbászolimpiát. Nagyon sok tagszervezetünk van Békés megyében, ez idő tájt úgyis összejönnénk, már csak azért is, hogy találkozzunk, beszélgessünk, szórakozzunk kicsit, hisz az ilyen rendezvényeknek hatalmas közösségépítő erejük van. Most ezt kötöttük össze egy kis házi kolbászolimpiával, kolbászgyúrással – tudtuk meg Szrenka Pálnétól, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnökétől.

A rendezvényre – amelynek fővédnöke Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere volt – ellátogatott Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke és Herczeg Tamás, Békéscsaba tanácsnoka is, hogy személyesen köszöntse a szépkorúakat.

Szrenka Pálné elmondta, hogy a nap folyamán az egyesületek kórusai, énekesei adtak műsort, de sikerült idecsalogatniuk Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a Fügödi Férfi Dalárdát is, akik hatalmas sikert arattak a rendezvényen.

Az összejövetel kitűnő alkalom volt arra, hogy oklevéllel jutalmazzák azokat, akik a legtöbbet dolgoztak a nyugdíjas egyesületek működéséért – ezúttal húsz embernek mondtak köszönetet ily módon.

A kolbászolimpia olyan jól sikerült, hogy a továbbiakban is így szeretnék majd ünnepelni az idősek világnapját.

További programok »

Itthon

Együk színesre az agyunkat, testünket és a lelkünket – színek a tányéron

A mentális és fizikai egészségre mindig vigyázni kell. Nem is gondolnánk, mennyi mindenre van hatással az, amit elfogyasztunk. Kicsi gyerekként, amikor az emberről a szülei féltőn gondoskodnak és ráripakodnak egy kevésbé kedvelt étel elfogyasztásánál azzal, hogy "nem azért esszük, mert finom, hanem azért, mert jó!", szenvedésnek élhetjük meg a színes étrendet. Fiatal felnőttként az ember rájön, nagy érték volt ez a gondoskodás.
15:11
FEL