Klímavédelmi konferencia zajlott Békésen

2020. augusztus 6. 15:28 | D. Nagy Bence

20 millió forintnyi támogatást nyert a Békés Város Önkormányzata és a Zöld 14 Egyesület közösen pályázata a Széchenyi 2020 programban. A támogatás helyi klímastratégia kialakítására és szemléletformálásra szól.

Klímavédelmi konferencia zajlott a Dánfoki Látogatóközpontban csütörtökön. A konferencia témája a helyi klímavédelem volt, Békés önkormányzata a Zöld 14 Egyesülettel konzorciumban ugyanis erre a célra nyert 20 millió forintos támogatást.

A város – az egyesület segítségel – egy szemléletformáló, klímatudatos stratégia elkészítését vállalta, amely nemcsak Békést, hanem annak térségét is érinti – mondta el Duray Balázs, a Zöld 14 Egyesület elnöke. Hozzátette, hogy jelenleg még csak a kidolgozás elején járnak, de már most nagy hangsúlyt fektetnének a fiatalok, a diákság elérésére.

Békés Város Önkormányzata a projekttel kapcsolatban logópályázatot is hirdetett „Klímaváltozás a városomban” címmel, amelyet egy békési fiatal, Kovács Emília nyert meg.

 

Kovács Emília tervező bemutatja a díjnyertes logót.

 

A csütörtöki konferenciát kerekasztal-beszélgetés és workshopok előzték meg, amelyeken a város pedagógusai és óvodapedagógusai is részt vettek.

– Hogy mindezt klímastratégiának, környezetvédelemnek vagy mindennapi gondoskodásnak nevezzük, teljesen mindegy. A kérdés az, hogy hogyan tudjuk megőrízni mindennapi világunkat magunknak, de még inkább gyermekeinknek és unokáinknak – emelte ki Kálmán Tibor, Békés polgármestere. Hangsúlyozta, hogy az önkormányzat a későbbiekben olyan fórumokat szeretne létrehozni, amelyeken kiemelt szerepet kap a klímaközpontú érzékenyítés, ebben a város civil szervezeti, egyesületei is partnerek lesznek.

További programok »

FEL