Klímatudatosan a Háromváros Kerékpárfesztiválon is

2022. május 30. 23:59 | Kovács Andrea

A Háromváros Kerékpáros Fesztivál békéscsabai helyszínén, a Szent István téren játékos programokkal várják a klíma-, és egészségvédelem iránt érdeklődőket, június 3-án délután és 4-én egész nap a Városfejlesztési Kft. zöld sátrában.

A gyermekek és felnőttek kerékpáros kvízzel tesztelhetik tudásukat, játszhatnak „válogasd szét a szemetet” játékot, ökopecázhatnak, kipróbálhatják memóriájukat a környezetvédelmi kirakós, memória és válogatós játékokkal, de akár megforgathatják a falusi szerencsekereket is. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásaira, következményeire, és arra, hogyan tudjuk védeni, „zöldíteni” környezetünket.

Az esemény, a Széchenyi 2020 program keretében, Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból megvalósuló, KEHOP-1.2.1-18-2019-00245 azonosítószámú, „Klímatudatosság erősítése Békéscsabán” című projektjének palyazatklímatudatosságot erősítő szemléletformáló rendezvényeinek sorába illeszkedett.

 

További információ kérhető:
Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft.
telefon: +36/66/241-791
e-mail: bcsvarosfejlesztes@bcsvarosfejlesztes.hu

 

 

További programok »

Itthon

Megtartották az Év Kiváló Magyar Méze döntőjét Gyulán

Tavaly 360 mézet, idén 448-at kellett értékelnie a zsűrinek az Év Kiváló Magyar Méze Mézverseny első fordulójában Gyulán, amely új csúcsnak számít. A győztesről a december 3-ai második fordulóban döntenek, míg a hivatalos eredményhirdetést december 10-én, szombaton, a 13. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztiválon tartják meg. A szombati értékelésen 60 munkával kellett a zsűrinek megbirkóznia.
16:08
FEL