A békéscsabai klímastratégiáról kérdeznek, nyerni is lehet vele

2021. szeptember 6. 14:32 | behir.hu

A Klímatudatosság erősítése Békéscsabán projekt részeként csütörtökön, a főtéren szó lesz a helyi klímastratégiáról is.

A Széchenyi 2020 program részeként Békéscsaba önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozza a „Klímatudatosság erősítése Békéscsabán” című projektjét.

Az érdeklődők az eddig elkészült klímastratégia szakértői változatának alapját képező helyzetértékelést tekinthetik meg a Békés Megyei Közfoglalkoztatási Kiállításon szeptember 9-én, Békéscsaba főterén, majd egy tesztet tölthetnek ki a klímaváltozást érintő kérdésekre vonatkozóan.

Érdemes lesz válaszolni a kérdésekre, mert a helyes megfejtők között óránként 5 ajándékcsomagot sorsolnak ki.

A pályázat részeként készülő klímastratégai dokumentum és intézkedési terv a www.bekescsaba.hu honlapról, valamint az önkormányzat facebook oldalról tölthető le.

További programok »

Itthon

Békés megyei az ország egyik legélhetőbb járása

A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található. A bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel.
16:27
FEL