A Jaminai Vigadalomban is szó lesz a környezetvédelemről

2021. szeptember 7. 18:28 | behir.hu

Sőt, az, aki helyesen válaszol a békéscsabai klímastratégia kapcsán feltett kérdésekre, akár még nyerhet is!

A Széchenyi 2020 programban Békéscsaba önkormányzata 20 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból finanszírozza a „Klímatudatosság erősítése Békéscsabán” című projektjét.

A projektben elkészült klímastratégia szakértői változatának alapját képező helyzetértékelést tekinthetik meg az érdeklődők a Békéscsabán, a Veres Pálné, Tavasz és Zsigmond utcák (Jamina városrész) által határolt szabad területen szeptember 11-én.

Tesztet tölthetnek ki klímaváltozást érintő kérdésekre vonatkozóan. Óránként 5 ajándékcsomag sorsolása a tesztet helyesen kitöltők
között.

A pályázat részeként készülő klímastratégai dokumentum és intézkedési terv a www.bekescsaba.hu honlapról, valamint az önkormányzat facebook oldalról tölthető le.

További programok »

Itthon

Békés megyei az ország egyik legélhetőbb járása

A nyugati országrész és a főváros kedvezőbb helyzetét mutatja a Takarék Index 2021-es élhetőségi rangsora, amely járásonként veti össze a többi között az oktatási, egészségügyi, kulturális és vásárlási lehetőségeket. Budapesten a legkedvezőbb az összkép, az első tízben még hét dunántúli és két tiszántúli járás található. A bűnözésben vagy a megfizethetőségnél a főváros rosszul szerepel.
16:27
FEL