Klasszikus slágerek CSAK(K) a Stégen

2020. július 9. 09:35 | Such Tamás

Örökzöld klasszikusok címmel egy remek, a műfajhoz kedvet csináló csokrot adott elő a Békés Megyei Szimfonikusok Kamarazenekara szerda este, a Csabagyöngye Kulturális Központ teraszán.

„Olyan műveket játszunk, amelyeket majdnem mindenki ismer, de ha mégsem, akkor bízunk benne, hogy idővel megkedveli őket” – mondta a koncert előtt Uhrin Viktor művészeti vezető, a zenekar első hegedűse.

 

Örökzöld klasszikusok a CSAKK Stégen

Uhrin Viktor (középen)

 

Az est folyamán többek között elhangzott ifj. Johann Strauss: Kék Duna keringő; Mozart: Kiséji zene; Bach: Air a D-dúr szvitből; Vivaldi: A négy évszak – Nyár; Mascagni: Parasztbecsület (Intermezzo).

A 9 hegedűs, 3 brácsás, 3 csellista és a billentyűs ezen a grosszón is legalább egy jó kilométerrel messzebb léptek a régi sztereotipiától, miszerint a szimfonikus = komolyzene, illetve a pop = könnyűzene, ugyanis a „komolyzenészek” számtalanszor mosolyogva, önfeledten muzsikáltak a stégen.

 

Galéria

 

Közben a Nap készült lefeküdni, a gyerekek vidáman kergetőztek, a kacsákok fodrozták a háttérben vizet, mi több, a keringőnél egy pár még táncra is perdült, amelyről ezúttal nem készült paparazzo felvétel. Vagyis igen, de a tánc ma már leginkább magánügy.

Érdekes, a dédikéinknek anno ez volt a diszkó.

 

Örökzöld klasszikusok a CSAKK Stégen

 

 

 

További programok »

FEL