Kitl Miklós is megkezdte a felkészülést a Békéscsabával – galériával

2020. július 10. 13:32 | Hidvégi Dávid

Újabb játékossal bővült a labdarúgó NB II-ben szereplő Békéscsaba 1912 Előre kerete – Schindler Szabolcs és a klubvezetés a középpálya közepére igazolt. A 23 éves Kitl Miklós pályafutása álomszerűen kezdődött, hiszen még a Kecskemét színeiben 2014-ben, az élvonal legfiatalabb játékosaként, az első meccsén rögtön gólt lőtt a Ferencvárosnak.

Csütörtökön mobilizációs és erőnléti edzéssel folytatták a felkészülést a Békéscsaba 1912 Előre játékosai a Kórház utcai stadion pályáján. A szakmai stáb az alapozás idejére Láza Jánossal és Balog Zsolttal egészült ki, akik a klub utánpótlásában dolgoznak. A hálóőrök is javában készülnek, az új kapusedző, Molnár Levente segítségével. Az együttes tréningjén már részt vett az utánpótlásból felkerülő Hodonicki Márk is, akinek saját bevallása szerint az álma vált valóra azzal, hogy profi szerződést kapott.

 

 

– A Vajdaságból, Szenttamásról érkeztem, ott kezdtem a pályafutásomat, majd átkerültem az FK Vojvodinához. Ott három évet játszottam, de a kevés játéklehetőség miatt Magyarországra szerződtem, a Hódmezővásárhely csapatához. Egy év után a Békéscsaba Labdarúgó Akadémia edzője, Láza János keresett meg és hozott ide 2016-ban. Az U16-tól egészen U19-ig itt szerepeltem a helyi utánpótlásban, majd a megyei elsőosztályú felnőtt csapatban is játszottam, amely után megkaptam a lehetőséget az aláírásra – mutatkozott be a középpálya közepén bevethető labdarúgó, aki U19-es együttes csapatkapitánya volt.

 

 

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, a Békéscsaba a héten egy új igazolást jelentett be. Kitl Miklós neve akkor vált ismertté, amikor 17 évesen a Kecskemét színeiben, az első élvonalbeli mérkőzésén gólt szerzett a Ferencváros ellen még 2014-ben. A játékos azóta megfordult Diósgyőrben és Dorogon is, utóbbi csapatnál már együtt dolgozhatott Schindler Szabolccsal. A védekező középpályás elmondta: a vezetőedző személye is meggyőzte arról, hogy a nagy múltú Előrében folytassa pályafutását.

– Ez egy melós időszak, hiszen a felkészülés elején járunk. Ilyenkor keményebbek az edzések, mint a bajnoki ritmusban. A csapatról csak jókat tudok mondani, tényleg egy jó közegnek tartom és remélem, hogy sikeresek tudunk lenni. Szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán. Nagyon örültem ennek a megkeresésnek, örömmel vágtam bele a csabai kalandba – fogalmazott a 23 esztendős játékos.

 

 

A Békéscsaba az első felkészülési meccsét sikeresen abszolválta a Szegedi VSE ellen, az NB III-as ellenfelet 2-1-re győzte le. A lilák az augusztus másodikai NB II-es rajtig még öt edzőmérkőzést játszanak, most szombaton Debrecenben lesz jelenésük a DEAC ellen.

 

Galéria

 

További programok »

Sport

FEL