Kisebb csoda kellene a Békéscsaba továbbjutásához – Felcsúton lépnek pályára

2020. február 19. 07:41 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatának négy gól és nulla kapott találat kellene, ahhoz ma Felcsúton, hogy tovább jusson a Magyar Kupa következő fordulójában. A lilák a párosítás első mérkőzésén egy sima 3-0-ás vereséget szenvedtek a Puskás Akadémia együttesétől.

Miután az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre nagy bravúrral kiütötte az NB I-es listavezető Ferecváros együttesét a Magyar Kupából a szurkolók nagy bizakodással várták a következő kupa fordulót. A csabaiaknak azonban nem sikerült jól a folytatás, hiszen múlt szerdán 3-0-ás vereséget szenvedtek a szintén első osztályú Puskás Akadémia FC-től, aki így nagy előnnyel távozhatott a Kórház utcai stadionból. Ettől a fordulótól kezdődően oda-visszavágós rendszerben játszanak a csapatok, ezért a Békéscsabának még van javítási lehetősége. A Csabának egy négygólos győzelem, így például egy 4-0-ás vagy egy 5-1-es eredmény kellene a továbbjutáshoz, míg a 3-0-ás győzelemmel kétszer tizenöt perces hosszabbítást harcolhatnának ki. Ha így sem születne döntés, akkor jöhetne a büntető párbaj.

A Békéscsaba együttesénél első sorban a bajnokság élvez prioritást, emiatt nem a legerősebb összeállítását küldte pályára a szakmai stáb. Schindler Szabolcs a sorozatterhelés miatt folyamatosan rotálja a csapatát, így az első meccs után a Pancho Arénában is bizalmat szavazhat több helyi kötődésű fiatalnak.

 

 

– Részben formalitás lesz a visszavágó, viszont ettől függetlenül keményen készültünk a találkozóra. Jó mérkőzést akarunk játszani és gólokat akarunk lőni a Pancho Arénában. Több fiatal játékos fog lehetőséghez jutni a második összecsapáson, akik hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatnak – fogalmazott a vezetőedző a klub honlapján.

A Békéscsaba 1912 Előre az idei esztendőben még nem vesztett mérkőzést a Merkantil Bank Ligában, a Vasas ellen 0-0, a Nyíregyházával szemben 2-2, míg az MTK otthonában 1-1-et játszottak, ezzel jelenleg az NB II tizedik helyét foglalják el.

 

 

További programok »

Sport

Úszás: A gyulai Veres Laura és a békéscsabai Bohus Richárd is az olimpián

Amennyiben a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) jóváhagyja, 36 magyar úszó és két nyíltvízi úszó indulhat a tokiói olimpián - így döntött a Magyar Úszó Szövetség elnöksége. A csapatba került a Gyulai Várfürdő versenyzője, Veres Laura, aki a 4x200 méteres gyorsváltóban szerepelhet, míg a békéscsabai születésű, a BVSC-ben versenyző Bohus Richárd 100 háton ugorhat medencébe.
10:30
FEL