Kiscsoportos tevékenységeket szerveznek majd a múzeum felújított termeiben

2019. augusztus 2. 10:21 | Kovács Andrea

Felújították és korszerű technikai eszközökkel, szerelték fel a Munkácsy Mihály Múzeum két termét. A 30 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően a Kamara- és Lenkefi-termeket úgy alakították át, hogy többféle tevékenységre is alkalmasak legyenek. A cél elsősorban az, hogy a diákok megismerjék és megszeressék a múzeumot.

A Kamaraterem több funkcióssá válásával egyidejűleg lesz lehetőség kiscsoportos előadások megtartására úgy, hogy közben nem zavarja a közösséget a többi látogató, majd a program végeztével a mozgatható falnak köszönhetően könnyen visszaalakítható lesz majd egy nagyobb térré – tájékoztatott a fejlesztési projekt felelőse Ván Hajnalka, a múzeum művészettörténésze.

 

A múzeum Kamaraterme (Fotó: Máthé Csongor)

A múzeum Kamaraterme (Fotó: Máthé Csongor)

 

A Lenkefi Terem egyszerre szolgál majd lehetőséggel a hagyományos, illetve a korszerű, technikai újításoknak, melyeket a mai múzeumpedagógia használ. Ezek közül valószínűleg a saját kisfilmek készítése vonzza majd leginkább az érdeklődőket, melyhez minden kiegészítő megtalálható lesz a kosztümöktől a sminkmesterségig. Ezt követően pedig a greenboxos stúdióban található kamera segítségével le lehet forgatni a filmet, amelynek végleges formáját helyben is elkészíthetik.

 

Greenbox is segíti a fiatalokat a Lenkefi Teremben (Fotó: Máthé Csongor)

Greenbox is segíti a fiatalokat a Lenkefi Teremben (Fotó: Máthé Csongor)

 

A korszerű technikai eszközökkel felszerelt termek kialakításával a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai azt szeretnék elérni, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje és megszeresse az intézményt. A múzeum igazgatóhelyettese elmondta, hogy ma már a múzeumpedagógia egy külön szakág, ahol kimondottan ezzel foglalkozó képzett emberek, elsősorban fiataloknak tartnak foglalkozásokat. Medgyesi Pál hozzátette: ezért alakítottak ki olyan tereket, ahol a szakemberek megtarthatják ezeket a foglalkozásokat.

A két felújított teremben ősztől indulnak a foglalkozások és az intézmény dolgozói a jövőben minden egyes kiállításhoz múzeumpedagógiai tevékenységet is szerveznek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

s

V

További programok »

Itthon

Szombattól fogadhatnak látogatót a csabai Életfa és az Ady utcai otthon lakói

A bezártság és a találkozás hiánya nagyon megviseli az idősek otthonainak lakóit és hozzátartozóit. Ezért is örvendetes, hogy június 6-ától, egyedi szabályok betartása mellett, újra fogadhatnak látogatókat és kaphatnak csomagokat a Békéscsabai Életfa Idősek Otthonának és az Ady Endre Utcai Idősek Otthonának lakói - tudatta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.
2020. június 5. 15:12
FEL