Kinek nemcsak könyv a történelem

2021. május 17. 14:12 | Such Tamás

A 240 sec. című mini portréfilm-sorozatunkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is leolvadjon a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Medgyesi Pál nyugalmazott régész következik.

A sarkadi születésű Medgyesi Pál már gyerekkorában is Robin Hood szeretett volna lenni. A történelem iránti szeretete mellett nem is tudott más utat elképzelni magának, mint a régészetet. 

 

Ujházi György és Medgyesi Pál – Fotó: behir.hu/Berényi Nagy Vanda

Ujházi György és Medgyesi Pál – Fotó: behir.hu/Berényi Nagy Vanda

 

Saját állítása szerint leginkább a népvándorlás korának azon részét kutatja, amely állítólag nem is létezett. Közel 40 év munka után nyugdíjba vonult, ám a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum új, állandó kiállításában nagy szerepet vállalt.

A Kinek nemcsak könyv a történelem című miniportrénk ma 18 órától debütál, amely még több, izgalmas részletet mesél el: És akkor: egy-kettő-három! Csapó!

 

 

(A Kinek nemcsak könyv a történelem mozi stáblistája: Berényi Nagy Vanda – a munka megmentője; Such Tamás – leesett borostájú kérdező; Bucsai Ákos, Máthé Csongor és Ujházi György – képi gondolkodók. Külön köszönet Vincze Attilának, hogy felolvasta a számára elsőre keszekusza felolvashatatlant.)

 

Galéria

További programok »

Itthon

Blahalouisiana a Stégen

A Blahalouisiana lépett szombat este a Csabagyöngye Stég fedélzetére. A közönség egyharmada a murin lejtett – igaz eleinte félgázzal –, a másik a Munkácsy-hídon és a Stéggel szembeni Peronon héderezett, valamint a maradék harmad pedig a belga-orosz meccset nézte otthonában.
09:05
FEL