Kincses Kultúróvoda címet nyert a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda

2020. július 13. 16:32 | Diós Zsolt

Az Emberi Erőforrások Minisztérium által meghirdetett pályázat eredményeként a Kölcsey Utcai és Ligeti Sori Óvoda elnyerte a „Kincses Kultúróvoda 2020” címet. Az elismerő oklevelet július 13-án Fülöp Péter helyettes államtitkár adta át.

Az eseményen Nagy Ferenc alpolgármester kiemelte: az óvoda elkötelezett abban, hogy a gyerekek felé Békéscsaba hagyományait és kulturális értékeit közvetítse, ezért méltán érdemelte ki a rangos elismerést.

Pribelszki Péterné óvodavezető rámutatott, hogy a kitüntető címmel támogatást is nyertek, melyet a „Csodakertben csodát tenni” elnevezésű komplex művészeti projekt megvalósítására fordítanak, együttműködve a Békéscsabai Napsugár Bábszínházzal, a Munkácsy Mihály Múzeummal, a Békés Megyei Könyvtárral és a Hétpróbás Néptánciskolával.

– Óvodánk kiemelt célja a folyamatos értékközvetítés, melynek során igyekszünk gyermekeinket a kultúra befogadására nevelni, és elérni azt, hogy alapvető szükségletként becsüljek a kultúrát – tette hozzá az óvodavezető.

 

A Kölcsey utcai óvoda (fotó: Milyó Pál)

 

Fülöp Péter helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy a „Kincses Kultúróvoda” pályázat az óvodások kulturális nevelését meghatározó módon támogató pályázat, amely a hagyományőrzés, nemzeti identitástudat kialakítását kiemelten célzó óvodai feladatok mellett a kortárs kultúra életkornak megfelelő, gyermek közeli közvetítésére is jelentős hangsúlyt fektet.

– A szaktárca számít az óvodahálózatra mint a kultúra közvetítőjére, hiszen a kulturális értékekhez való hozzáférést a legkisebb korban kell elkezdeni – e cél teljesítésében stratégiai partnerek az óvodák, továbbá azok a kulturális és művelődési intézmények is, amelyek ezt a korosztályt és családjaikat leginkább meg tudják szólítani – mondta el a helyettes államtitkár.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2015 óta hirdeti meg a Kincses Kultúróvoda pályázatot, melyre idén 170 intézmény nyújtotta be pályamunkáját. Az elismerésben 2020-ban 29 óvoda, egyenként 1,3 millió forint támogatásban részesült. Az elnyert forrás egy komplex programcsomag kidolgozására és megvalósítására biztosít lehetőséget a 2020-2021-es nevelési évben.

 

További programok »

FEL