Kilencedik alkalommal rendezték meg a Sparring Day-t Békéscsabán

2022. február 19. 17:36 | Papp Ádám Sándor

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Békés Megyei Kempo Egyesület a Warriors Sparring Day-t szombaton. Az esemény célja a tavaszi szezon előtti formaélesítés és gyakorlás a küzdősportolók számára.

Mintegy kétszáz sportoló érkezett az Andrássy úti edzőterem-komplexumba szombaton. Az eseményre a legtöbben Békéscsabáról, Gyuláról és Békésről, de az ország számos más részéről is érkeztek, például Budapestről – mondta hírportálunknak a Békés Megyei Kempo SE elnöke. Niedermayer Zsolt hangsúlyozta: az esemény célja a küzdősport szezon előtti gyakorlás, erőnlétfelmérés. A lehetőséget több tatamin, két ringben és egy ketrecben biztosítják a résztvevők számára.

– Ez az első olyan megmérettetés az alapozás után, amely megelőzi a tavaszi versenyszezont. Továbbá ez a mai esemény, ahová az ország több részéről eljöttek hozzánk a március 19-ei Küzdelem Napja Gálára egy válogató, továbbá a Wertheim Albert nevéhez kötődő emlékverseny. A mai napon a box, a K-1, az MMA és a grappling képviselői jelentek meg. Többségében aktív versenyzők, de vannak itt fiatalok is, akiknek célja a tapasztalatgyűjtés – fogalmazott az elnök.

Szombaton az indulók között szerepelt az East Warriors MMA GYM Kempóban háromszoros világbajnok és egyszeres Európa-bajnok sportolója is.

– Az elmúlt években minden alkalommal részt vettem az eseményen. Nagyon fontos alkalomnak tartom, hiszen ilyenkor februárban a versenyszezon előtt a versenyzők visszajelzést kapnak arról, hogy hol tartanak és min kell még dolgozniuk. Külön örülök annak, hogy sok új arcot látok a felkészülési versenyen, ez a hasznomra válhat – emelte ki Hocz Csaba.

A Sparring Day fővédnöke Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. A politikus elmondta: örömteli az, hogy a pezsgő békéscsabai sportéletben egyre nagyobb teret kap a küzdősport, amelyet a szombati versenyen indulók száma is alátámaszt.

– Véleményem szerint a küzdősport fontos az egyén fizikai állapotának karbantartása miatt, legyen szó amatőrökről vagy éppen profi sportolókról. Másrészt az erkölcs szempontjából is fontos és azért, hogy megtanuljuk tisztelni egymást a küzdelmek alkalmával – tette hozzá Herczeg Tamás.

Az eseményen elhangzott, hogy a tervek szerint a Békés Megyei Kempo Egyesület a jövőben is folytatja a kezdeményezését és jövőre megrendezik a jubileumi, 10. Sparring Dayt is. 

Galéria

További programok »

FEL