Kiemelt jelentőségűvé nyilvánították csabai élelmiszeripari beruházásokat

Szeptember 7-én a Magyar Közlönyben megjelent az a kormányrendelet, amely a Békéscsaba Megyei Jogú Város területén megvalósuló élelmiszeripari beruházásokkal összefüggő közigazgatási hatósági ügyeket nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítja. Ez gyorsíthatja az érintett beruházások megvalósulását.

Eszerint a kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek nyilvánítja azokat az ügyeket, amelyek az új hűtő- és fagyasztóüzem, a zöldségszárító üzem, valamint a paradicsomsűrítmény-üzem létesítésére irányulnak. A rendelet a beruházásokkal összefüggő, ahhoz kapcsolódó útépítési és közműfejlesztési munkákra is vonatkozik, és mindazokra a fejlesztésekre, amelyek a beruházások megvalósításához, használatbavételéhez és üzemeltetésének beindításához szükségesek.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és egyszerűsítéséről szóló törvény legfőbb célja a hatósági engedélyezési eljárások felgyorsítása, az ügyintézési határidők csökkentése. A törvénynek közvetlenül az ügymenet gyorsítását szolgáló szabályai mellett, az egyes hatósági és szakhatósági hatáskörök kormányrendeletben egyedileg történő telepítése is a szakszerűséget és a gyorsaságot kívánja elősegíteni.

A törvény hatálya alá tartozó beruházások engedélyezése jellemzően sokszereplős, az ügyintézés gyorsítása, mint célkitűzés megvalósításának érdekében különös jelentősége van az engedélyezési eljárásokat megelőző, a törvény keretei között lefolytatott egyeztetéseknek.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,