Kick-box világbajnokság: Viczián Vivien világbajnok, Laurincz Boglárka ezüstérmes!

2016. szeptember 3. 15:59 | Mikóczy Erika

Pénteken, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság utolsó előtti napján, Dublinban a feszültség és ünnepélyesség furcsa, és mégis megszokott keverékét érezhette a közönség és a népes versenyző gárda. Akadtak még olyan versenyzők, akik pénteken döntötték el a küzdőtereken, hogy ki jusson a fináléba, de a tatamira és a ringbe lépők főszereplővé „léptek elő”. Ők egy hosszú út végére érkeztek, amelyet úgy hívnak: világbajnoki döntő.

Itt lépett tatamira Laurincz Boglárka, az Újkígyósi SZSE versenyzője, aki az olasz Beatrice Zuichelli ellen próbálta megszerezni a világbajnoki címet. Ha valaki olasz ellenfél ellen lép egy ilyen versenyen küzdőtérre, az tudja, point-fightingban minden olasz válogatott versenyző nagyon jó. Ők a magyarok legnagyobb riválisai, évtizedekre visszamenőleg, hagyományosan nagy csatát jelent egy magyar – olasz kick-box derbi. S nem lehet kiszámítani az eredményt, ezek a döntők kétesélyesek.

Most is ez történt. Óriási csatát hozott a döntő, az első két menetben fej-fej mellett haladtak, nem tudták döntésre vinni a mérkőzést. A harmadik menetben az olasz lány kis előnyt szerzett, emiatt és az idő rövidsége miatt Laurincz Boginak támadnia kellett. S tudjuk, ha egy versenyző jó kontrás, akkor kihasználja ezt. S ez az olasz nagyon jó versenyző volt, Beatrice Zucchelli megnyerte a világbajnoki címet, s Laurincz Boglárkának egy ezüstérem jutott. Bogi emelt fővel léphetett a dobogóra, hiszen a juniorok között újoncként rögtön megállta a helyét! Csak gratulálni lehet neki és edzőjének, Debreczeni Dezsőnek!

Szombaton az volt az eldöntendő kérdés a magyar válogatott népes Békés megyei csapatában, hogy hoz e valaki aranyérmet haza. A legkisebb kategóriában, a kadet 1 28 kg.-ban egy csöppnyi kislány, Viczián Vivien (Békéscsabai Lakótelepi SE) kezdte a program szerint az első döntőt megvívni az ír Jesse Jane Mc.Parland ellen.

Haba József segédedző beszámolója szerint a magyar stáb kicsit tartott az ír kislánytól. Az ellenfél nagyon népszerű sportembernek számít Írországban, tévéstábok követik, mert egy nagyon szép formagyakorlattal megnyert egy tehetségkutató országos versenyt. Nagyon technikás, a lábával minden rúgást magas szinten hajt végre, de némi szerencsénkre mindet szerencsére felfelé, nem frontálisan. Korábbi német ellenfelét 10:0 technikai K.O.-val verte.

Viczián Vivi viszont nagyon nyugodtan, higgadtan küzdött, betartotta a kapott edzői utasításokat. 5:1 arányban, simán nyert az ír edzők és közönség nagy megdöbbenésére, hiszen nem erre számítottak. Vivien ott volt a topon, nem volt stresszes, minden zavaró tényezőt kizárt maga körül. Vezetésekor ügyesen tördelte a mérkőzést, nagyon jól tartotta a távolságot, ügyesen kontrázott. Ezért a címért jött és meg is szerezte. Világbajnok lett, edzője, Debreczeni Dezső óriási örömére. Persze, nem csak „Dezső Mester” volt boldog, és a szurkolók, hanem az egész Viczián család. Ikertestvére, Dani és bátyjuk Roland szintén tagjai magyar kick-boksz utánpótlás válogatottnak, vagyis elmondhatjuk: ez egy igazi, sikeres kick-box család!

FEL