Kick-box Eb: Három arany és egy ezüst a döntők első napján

2017. szeptember 9. 15:09 | behir

Elkezdődtek a döntők Macedónia fővárosában, Szkopjéban, a Kadet és Junior Kick-box Európa-bajnokságon. Laurincz Boglárka, Pántya Réka, Opauszki Dávid nem talált legyőzőre a kontinensen, míg Bálint Zoltán szoros meccsen szenvedett vereséget. A Békéscsabai Lakótelepi SE így három aranyat és egy ezüstöt szerzett pénteken.

Az ilyen napok mindig különlegesek. Amik itt történnek, azok az igazság pillanatai. A döntőben minden lehet, nincs papírforma, nincs igazán esély… Hiszen aki győz, az az Európa-bajnok, vasárnaptól ugyanis új időszámítás következik. Minden versenyzőnek hosszas út vezetett a döntőig. Kezdődött a mindennapok kemény edzéseivel, folytatódott a hazai és külföldi ranglista versenyekre való fárasztó és gyakran idegölő utazásaival, győzelmek és kudarcok elviselésével. Sok verseny után derült ki, hogy ki lesz válogatott, s ki tudja ennek a költségeit is előteremteni, ami szintén sok csatát és feszültséget jelentett. Az egész nyár edzéssel, edzőtáborokkal telt, gyakran idegeskedéssel a versenysúlyok miatt. Majd jött a legnagyobb feladat, az Európa-bajnokság egyenes kieséses rendszerében állva maradni. Így érkezett mindenki a mindent eldöntő utolsó mérkőzésre! Mert itt egy versenyző, a győztes nagyon boldog lesz, s a másik mosolyogni próbál, de belül…

A pénteki döntőkön vágni lehetett a feszültséget. Három nagyon rutinos junior lépett pástra és egy újonc válogatott kislány. Az ezüstérmes helyre az egyik legstabilabb válogatott, Bálint Zoltán került. Ellenfele, a nyakigláb, majd egy fejjel magasabb ír Conor McGlinchey borzasztóan kellemetlen ellenfél volt. Zoli mégis négyszer fejbe rúgta, s a vége előtt hét másodperccel még magyar vezetés állt az eredményjelzőn. Az ír egyenlített, majd átvette a kezdeményezést, a hosszabbításban nyert. 30:28, vagyis a harcosok csak tüzeltek, de nem védekeztek. Opauszki Dávid, aki győzni jött ki, semmi esélyt nem engedett olasz ellenfelének, Gaetano Russónak. 13:3 arányban nyert technikai K.O.-val, ami mindent elárul fölényéről, és utolsó éves juniorként arannyal búcsúzott a korosztálytól. Ellenfele semmit nem tudott kitalálni ellene, csak nyelte be a találatokat.

Laurincz Boglárka tavaly a világbajnoki döntőben vereséget szenvedett az olasz Beatrice Zucchellitől, vagyis itt volt az idő a törlesztésre. - Ez olyan mérkőzés volt, amiért érdemes ezt az egész edzői pályát vállalni – értékelt röviden Debreczeni Dezső edző. Szoros mérkőzés, hosszabbítás, ott is döntetlen, majd jött a mindent eldöntő, egyértelmű első érvényes találat. 16:15 és Európa-bajnok lett Laurincz Boglárka. Mint egy krimi: a harmadik menet végén az utolsó másodpercben egyenlített az olasz lány, a hosszabbításban viszont Bogi egalizált az utolsó másodpercben, majd jött az a bizonyos mindent eldöntő találat, egy hatalmas hátsó kezes ütés testre. Nagyot durrant, s a három bíró keze repült a győztes felé!

Végül jött Pántya Réka! Az újonc válogatott és ráadásul első éves kadet egyes kislány. Nagy meglepetésre egyre jobb formában jutott be a döntőbe, s ott nagyszerűen hajtotta végre az edzői tanácsokat a cseh Johanka Petrikova ellen. Az elején csak lábaztak, rúgtak, de a második menetben Réka kézzel is jól dolgozott és meglepte ellenfelét. Nagyon koncentrált küzdelemben magabiztosan nyert, és lett nagy meglepetésre Európa-bajnok. Volt már egy ilyen versenyző, aki 19 éves újoncként utazott ki Helsinkibe, a felnőtt Európa-bajnokságra és óriási meglepetésre nyert. Úgy hívták: Debreczeni Dezső, Réka edzője!

 

Kick-box Európa-bajnokság döntő péntek:

 

POINT-FIGHTING szabályrendszer:
Kadet 1 37 kg: Pántya Réka – Johanka Petrikova (Csehország) 9:4
Junior 79 kg: Bálint Zoltán – Conor McGlinchey (Írország) 28:30 (hosszabbítás után)
Junior 89 kg. Opauszki Dávid – Gaetano Russo (Olaszország) 13:3 technikai K.O.
Junior 55 kg. Laurincz Boglárka – Beatrice Zucchelli (Olaszország) 16:15 (hosszabbítás után)

Szombaton folytatódnak a döntők úgy, hogy biztosan lesz aranyérmünk, hiszen a kadet 28 kg-ban két csabai, Petró Lili és Kozmann Mónika döntőzik.

A szombati döntők mérkőzései:

POINT-FIGHTING SZABÁLYRENDSZER:

Kadet 1 28 kg: Petró Lili – Kozmann Mónika
Kadet 1 32 kg: Viczián Vivien – Bárdos Inez
Junior 74 kg: Szász Kristóf – Prodromos Papadopulos (Görögország)

KICK-LIGHT szabályrendszer:
Kadet 2 65 kg. Kovács Barbara – Sveva Scandurra (Olaszország)

További programok »

FEL