Kick-box világbajnokság: Laurincz Boglárka és Viczián Vivien döntős

2016. szeptember 2. 11:37 | Mikóczy Erika

 

Dublinban, a Junior és Kadet Kick-box Világbajnokság harmadik küzdelmi napján, csütörtökön, egyre nagyobb izgalom kísérte a mérkőzéseket. Ahogyan közelednek a végkifejlet, vagyis a döntők felé, ez egyre inkább jellemző lesz.

A csütörtök a végletek napja volt. Voltak olyan mérkőzések, amelyek fölényes győzelmet hoztak, és voltak olyanok, amelyeket az utolsó pillanatban vesztettek el vagy nyertek meg versenyzőink. Nem nagyon akadt könnyű mérkőzés, minden győzelemért meg kellett szenvedni mindenkinek, és a vesztesek is megtettek mindent hogy nyerjenek, nem lehet panasz a győzni akarásra. Tanulság hogy a mérkőzés teljes ideje alatt koncentrálni kell, nem lankadhat a figyelem egy pillanatra sem. Ahogyan ez egy világbajnokságon követelmény is.

A Békés megyei versenyzőket szintén ez a végletesség jellemezte. Sallay Gábor bejutott a négybe, de a döntőbe jutást döntetlen állásnál sérülés miatt fel kellett adnia. Laurincz Boglárka két technikai K.O.-s mérkőzéssel jutott a döntőbe. Ott egy olasz lánnyal kerül szembe, mint ismeretes, az olaszok az ősi riválisai a magyaroknak point-fightingban, így a döntő két esélyesnek számít. Az újonc Viczián Vivien  szintén nyert, és a döntőbe jutott.

A point fightingosok közül Sallay Gábor, Csák Bence, Szász Kristóf, Opauszki Dávid és Bánfi Bence szereztek bronzérmet. Szépen gyarapodik az érem kollekció.

Pénteken tehát Laurincz Boglárka, szombaton Viczián Vivien lép csatasorba a világbajnoki címért. S ne feledjük el, szombaton lesznek a csapat világbajnoki mérkőzések, s ebben hagyományosan jók a magyarok és benne a Békés megyeiek!

További programok »

FEL