Kick-box világbajnokság: nem lesz könnyű menet!

2023. november 21. 11:32 | behir.hu

Elkezdődött a portugáliai Albufeira-ban rendezett, WAKO kick-box világbajnokság. Az már az előzetes adatokból látszott, hogy nem lesz könnyű menet ez világbajnokság, hiszen soha ennyi ország nem küldött el versenyzőket a vb-re és olyan országoknál is látszik a fejlődés, akik eddig a „futottak még” kategóriába tartoztak. Most még fölényben vannak a hagyományos kick-box nagyhatalmak, de már elcsípnek mérkőzéseket a többiek is.

Mint minden világversenyen, itt is fontos a sorolás, ami sok mindent meghatározhat. A hétfőn küzdőtérre lépő két Békés vármegyei versenyzőt nem fogadta kegyeibe a szerencse ezen a téren. Light-contact 65 kg-ban Mezei Nikolett, a battonyaiak kiválósága azt a szlovén lrisa Zagar Slemenseket fogta ki, akivel már vívott AETF Taekwon-doban Európa-bajnoki döntőt, és akkor a másik fél nyert. Az viszont egy másik sportág, egy másik szövetség, amit itt nem vesznek a kiemeléseknél figyelembe.

Az első menetben Niki még tartotta a lépést, a második menettől viszont előnybe került a szlovén lány főképpen eredményes hátsó kezes ütései miatt. Niki fáradékonyabb is volt, így ezt a mérkőzést és a továbbjutást a szlovén ellenfél nyerte meg. Túl nagy pánikra nincs ok, hiszen Mezei Nikolett egy másik szabályrendszer, a kick-light világbajnoki cím védője, ott szerdán küzd majd, és ő az első számú kiemelt, ott várható el a kiemelkedő eredmény.

 

Mezei Nikolett – Forrás: Gregor László

 

Opauszki Dávid szintén szlovén ellenfelet kapott a point-fighting 94 kg.-ban. Dávid végig vezetett, de riválisa, Erik Zorn a harmadik menet végére kiegyenlített. A csabai harcos kiélezett helyzetben, az utolsó három másodpercben vitt be egy nagyon értékes találatot, így 15-14-re nyert. Ezzel a legjobb nyolc közé jutott, ahol a ranglistát vezető első számú kiemelt, az olasz Davide Mancuso várja. Tudjuk, legyőzhetetlen ellenfél nincs, és Opauszki  Dávid egészséges önbizalommal várja az olasz Dávid elleni csatát!

Kedden megkezdődnek a formagyakorlat versenyek is a fegyveres kreatív versenyszámmal, délután a pusztakezes gyakorlatoké a főszerep, így minden formagyakorlatos tatamira lép majd.

A keddi versenynap programja:

K-1 szabályrendszer
63,5 kg. Mármarosi Patrik – Ali Koyuncu (Törökország) a 8 közé jutásért 3. számú ring 12. mérkőzés.

POINT-FIGHTING szabályrendszer
63 kg. Viczián Dániel – Matthew Woolley (Nagy-Britannia) a 8 közé jutásért 4. számú tatami 31. mérkőzés.

94 kg. Opauszki Dávid – Davide Mancuso (Olaszország) a négy közé jutásért 3. tatami 37. mérkőzés.

55 kg. Viczián Vivien Tirill – Nanett  Bjornstad Naes (Norvégia) a 8. közé jutásért 4 számú tatami 85. mérkőzés.

 

 

FORMAGYAKORLAT szabályrendszer

Creativ fegyveres
Halustyik Cintia  2. számú tatami 8.
Brezowszky Zoltán 4. számú tatami 26.

Creatív puszta kezes
Kotvics-Varga Máté 4 számú tatami 69.

(forrás: Gregor László Sr.)

További programok »

FEL