Kick-box VB: Két érem a zsebben a magyaroknak

2019. november 28. 11:30 | Papp Ádám Sándor

Szerdán teljes üzemben zajlottak a törökországi Antalyában megrendezett kick-box világbajnokság küzdelmei. A magyar válogatott eredményesen szerepelt, többen már a legjobb négy közé jutottak, amely érmes helyezést jelentett.

A sikerből kivette a részét a Békés Megyei Harcművész Szövetséghez tartozó két versenyző is. Hidvégi Nándor a mexikói José Miguel Aguilar Guttierez ellen lépett küzdőtérre a legjobb négy közé jutásért a point-fighting 57 kg-os versenyszámában. Előzetesen tartottak a szakemberek a több világkupán is eredményesen szereplő „azték” legénytől, de szerencsére Hidvégit ez nem zavarta. Megnyugtató, 9:3 arányú győzelmet aratott, amely azt jelentette, hogy bejutott a legjobb négy közé, s bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. Hatalmas eredmény, és egy több, mint tíz évig tartó edzésmunka megérdemelt eredménye az érmes helyezés. Nem csoda, hogy edzője, Debreczeni Dezső is örömmel nyugtázta az eredményt. Természetesen ezzel még nem ért végett Nándi részére a világbajnokság, hiszen a rendkívül rutinos bolgár Borislav Radulov ellen kísérli majd meg a békéscsabai Lakótelepi SE válogatottja a döntőbe jutást.

Puravecz Péter a formagyakorlat versenyben a neki legjobban fekvő kreatív fegyveres formagyakorlat versenyszámban indult. Aki ismeri a hazai kick-box formagyakorlat versenymúltjának történetét, az tudja, hogy az orosházi Contact SE versenyző-edzője új korszakot nyitott ebben a szabályrendszerben, hiszen szinte hagyományok nélkül építette ki ezt a kategóriát. Tanulmányúton járt az USA-ban, kiváló segítőtársakat találva elindította a hazai versenyrendszert. Ennek a hatalmas munkának szinte a „jutalomjátéka” volt a mostani jól végrehajtott gyakorlat, a világbajnoki bronzérem, az orosz Roman Csizov és a kanadai Danny Richardson mögött.


Eredmények:
Point-fighting 57 kg.
Hidvégi Nándor - Miguel Aguilar Guttierez (Mexikó) 9:3 a legjobb négybe jutásért

Kreatív formagyakorlat:
1. Roman Csizov (Oroszország) 48,2 pont
2. Danny Richardson (Kanada) 46,5 pont
3.Puravecz Péter (Magyarország) 46,1 pont

Csütörtöki mérkőzések:
Point-fighting 57 kg.
Hidvégi Nándor - Borislav Radulov (Bulgária) a döntőbe jutásért

További programok »

FEL