Kick box: Megyei diákbajnokságot rendeztek Békéscsabán

2018. március 20. 09:48 | Szendi Rita

A megye több városából is érkeztek arra a kick-box diákbajnokságra, amit az Erzsébethelyi Általános Iskolában rendeztek meg. A megmérettetésen közel 150 utánpótlás versenyző vett részt.

A fiúk mellett egyre több lány is a kick-boxot választja. Kozma Mónika öt éve kezdte el ezt a küzdősportot.

– Elsős voltam, akkor kezdtem, mert megtetszett. Választhattam az aerobik és kick-box között és én ezt választottam – mondta el Kozma Mónika.

A gyerekek között volt olyan induló is, aki elárulta, hogy az édesapjával otthon gyakorolták az ütéseket a jó eredmény érdekében.

– Szerintem ez egy nagyon jó sport, és nagyon kemény, erős versenyzők vannak itt, ezért taktikásnak kell lenni – fejtette ki, Szabó Szófia.

Az utánpótlás versenyen több korosztályban zajlott a megmérettetés, a legkisebbek mellett a juniorok is tatamira állhattak.

– A Békéscsabai Lakótelepi SE pontfighting versenyzői mintegy negyven fővel vettek részt a küzdelmekben. Egészen jók az eredmények, több érmes helyezés született – fogalmazott a Békéscsabai Lakótelepi SE-Debreczeni Team edzője, Debreczeni Dezső.

Az edző hozzátette, ezt a versenyt egy felkészülési állomásnak is lehet tekinteti. A héten ugyanis újabb megmérettetés vár a fiatalokra, ráadásul az országos bajnokságnak ebben az évben is Békéscsaba ad majd otthont.

 

 

FEL