Kézműves sörfesztivált rendeznek Gyulán jövő nyáron

2017. november 22. 07:15 | behir

Első alkalommal rendeznek kézműves sörfesztivált Gyulán jövő nyáron - mondta az MTI-nek Varga-Bora Tímea főszervező.

Kifejtette, hogy elsősorban a hazai kézműves sörfőzdéket szeretnék elhívni a rendezvényre, de igyekeznek a külföldi kis sörmanufaktúrákat is megszólítani.

Varga Bora Tímea - aki a Gyulai Pálinkafesztiválnak is az egyik főszervezője - közölte, hogy szeretnének versenyt hirdetni a kereskedelmi kisüzemi főzdék és a házi sörfőzők számára, ide határon túlról is várják a jelentkezőket; a verseny kiírása reményeik szerint a héten megtörténik. Az eredményhirdetésre a fesztiválon kerül sor.

Magyarországon jelenleg egy nagyobb sörverseny létezik Miskolcon, de ott főként a nagyüzemi főzdék méretik meg magukat, itt kifejezetten a kézműves söröket bírálná el szakmai zsűri - mondta.

Emellett országos szakmai konferenciát is kívánnak szervezni. A rendezvény fő célja a kisüzemi, kézműves és az otthoni sörfőzés népszerűsítése lesz - hangsúlyozta.

A kézműves sörök mellett a street food ételek állnak majd a fesztivál középpontjában. A szakmai mellett kulturális programokat, koncerteket is szerveznek a négy nap során - tette hozzá.

Varga-Bora Tímea elmondta, hogy 17 évig szervezték a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, ám a költségek fedezésére sem saját, sem pályázati, sem önkormányzati forrás nem állt már rendelkezésre, a fesztivál színvonalából nem szerettek volna engedni, ezért döntöttek úgy, hogy most azt a rendezvényt nem szervezik meg. Nyitottak vagyunk a folytatásra, de hogy 2019-ben mi lesz, még mi sem tudjuk - fogalmazott.

A gyulai önkormányzat azonnal a rendezvény mellé állt, ezért döntöttek úgy, hogy a békési fürdővárosban szerveznek jövőre egy új fesztivált - mondta.

Az első Kézműves sörfesztivál 2018. június 7-10. között lesz Gyulán.

Forrás: MTI

További programok »

FEL