Kézilabda: Vácott folytatják a lila-fehérek

2018. április 6. 13:38 | Szendi Rita

A múltheti hazai siker után gőzerővel készül a Békéscsabai Előre NKSE. A lila-fehérek hétvégén Vác csapata ellen lépnek pályára. Az ellenfél jelenleg a tabella hatodik helyén áll huszonkét ponttal.

A viharsarki együttes az előző körben hétközi rangadón diadalmaskodott a Kecskeméttel szemben, így a lila-fehérek tíz nap szünet után lépnek pályára. A csabai lányok eddigi kilenc idegenbeli bajnoki mérkőzésükön mindig pont nélkül maradtak, Walfisch Mercédeszék most ezen a mérlegen szeretnének javítani.

– Úgy gondolom, hogy minden csapat hazai környezetben sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani. Nem tudom miért van az, hogy idegenben nem tudtunk eddig úgy szerepelni, ahogy szerettünk volna. Most mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezen változtassunk – hangsúlyozta Walfisch Mercédesz csapatkapitány.

A csabaiak irányítója szerint a szombati mérkőzésen minden váci játékosra figyelniük kell majd. Szögi Tímea kiemelte, a Pest megyei együttes főként a középen játszó átlövők és az irányítók erősségeire épít, mellettük pedig a kapus is képes kiemelkedő teljesítményre.

– Úgy készülünk, hogy mindent megteszünk, hogy legalább pontot szerezhessünk. Nagyon sok a taktikai edzésünk. Úgy gondolom, hogy a védekezés lesz a mérvadó ezen a mérkőzésen is – fogalmazott a csapat irányítója, Szögi Tímea.

A lila-fehéreknél ezúttal nincs sérült, Horváth Roland minden játékosára számíthat a szombat este 18 órakor kezdődő összecsapáson.

 

További programok »

Sport

FEL