Kézilabda: Nagy csata végén csabai vereség Debrecenben

2017. december 31. 09:35 | behir

Nagy csatát és háromgólos hazai sikert hozott Debrecenben az NB I-es női kézilabda-bajnokság évzáró kelet-magyarországi derbije. A csabai lányokat nem érheti szemrehányás a küzdeni tudásuk miatt, hiszen végig nyílt meccsre késztették az esélyesebbnek tartott házigazdákat, ezzel együtt pont nélkül búcsúztatják az óesztendőt – számolt be a csabai klub hivatalos oldala.

Mindkét fél nagyon keményen a védekezésre fektette a hangsúlyt, ezért kezdetben nehezen születtek a találatok. A csabaiak Zöldi-Tóth Kata révén az 5. percben szerezték első góljukat, a hazaiak duplájára válaszolva. Nehezítette a dolgukat, hogy Jovana Kovacevic ugyanekkor már a második kétperces büntetését kapta a játékvezetőktől, akik gyakran sípoltak közbe, így nem alakulhatott ki folyamatos játék a találkozó első szakaszában. Ennek ellenére Walfisch Mercédesz átlövése semmissé tette a „Loki” kétgólos előnyét. A látogatók a folytatásban is bátran játszottak, habár sokat voltak emberhátrányban, a kiállításokból visszatérő Kovacevic triplájával tartották a lépést, a félidő derekán pedig először volt náluk az előny (15. perc: 6:7). A csabaiak szerb kiválósága betörésből és átlövésből is eredményes volt, játékának ellenszerét nem találták a hazaiak. A közönség szomszédvári derbihez méltó küzdelmet láthatott, kemény, már-már férfias küzdelem folyt a játéktéren. A DVSC-t a világbajnokságot megjárt légiósai, Grigel, Punko és Despotovic lendítették át a holtponton, a csabaiak hét percen keresztül nem tudtak betalálni, és a hazaiaknak a zsinórban dobott öt góllal megnyugtató vezetésre sikerült szert tenniük, amit a nagy kedvvel játszó Kovacevic három gólosra „tompított” a szünetig.

A második félidő a hazaiak számára kezdődött jobban, négy találatukra csak egy érkezett a viharsarkiak részéről az első hét percben. A fiatalok, Gidai Eszter és Kovács Anett eredményes befejezései tartották életben a látogatók reményeit, azonban a Ljubljanából visszatérő, ellenállhatatlan Jelena Despotoviccsal rendre meggyűlt a bajuk. Az ellensúlyt ezúttal is Kovacevic jelentette, akinek az eredményessége révén a 48. percben ismét nyílt volt a harc. A lila-fehérek csak magukat okolhatták, hogy nem tudtak még közelebb kerülni a Debrecenhez, hiszen számtalan labdát ajándékoztak a Lokinak, sok volt a könnyelmű labdavesztés és az előkészítetlen befejezés. A félidő finiséhez érkezve a csabaiak fél percen belül két büntetőt is elhibáztak, ez pedig túl soknak bizonyult. Mihálffy Adrienn harmadikra ugyan már bedobta, Walfisch is korrigált két gyors találattal, de közben a hazaiak is be-be találtak, így sikerült megtartaniuk a háromgólos vezetésüket a hajráig. 50 másodperccel a vége előtt, 30:28-as állásnál a csabaiak még támadhattak a szorosabb eredmény eléréséért, de a játékvezetők elvették tőlük a labdát, és ebből egy gyors kontra végén megszületett a végeredmény.

Összességében a vendégek játékára nem lehet panasz, igyekezetükkel a gyengébb védőmunka ellenére is megnehezítették a hazaiak dolgát, de túl sok volt a könnyelmű hiba, így nem sikerült a bravúr. Kulcsfontosságú volt, hogy Kovacevic már az 5. percben megkapta a második kettő perces büntetését, ez pedig alapjaiban alakítottá át a vendégek védőmunkáját. A lilák minden dicséretet megérdemelnek játékukért és küzdőszellemükért, ez a teljesítmény a jövőben pontokat eredményezhet.

 

Így látták a főszereplők

 

Tone Tiselj (vezetőedző, DVSC-TVP): – Fontos győzelmet arattunk a Békéscsaba ellen. Pozitív értelemben csalódtam a vendégekben, hiszen sok új elemet mutattak, a győzelmünkhöz szerencse is kellett. Sok játékosunk volt távol a szünet alatt, ezért sem lehetek elégedetlen a teljesítménnyel. Összességében ez jó év volt.

Horváth Roland (vezetőedző, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): – Az történt, amire számítottam, szoros mérkőzést játszottunk. A fiatalság és a rutintalanság hátránya, hogy elfáradunk egy ilyen mérkőzés végére. De haladunk tovább ezen az úton, hiszen láttam jó megoldásokat játékosaimtól. Mindent meg fogunk tenni az első osztályban maradásért.

Walfisch Mercédesz (játékos, EUbility Group-Békéscsabai ENKSE): – Sajnos Jovana Kovacevic hamar megkapta a második kiállítását, ez felborította a védekezésünket, hiszen már a találkozó elején váltanunk kellett. Támadásban az első félidő végén pontatlanok voltunk, ebből gyors gólokat kaptunk, ez döntő volt a végeredmény szempontjából. Az utolsó percig küzdöttünk, nem adtuk fel. Megyünk tovább, dolgozunk és a látottak alapján bízunk az eredményes folytatásban.

Lajtos Nóra (játékos, DVSC-TVP): – Hosszú szünet után léptünk ismét pályára, de bíztunk benne, hogy két ponttal tudunk búcsúzni a 2017-es évtől. Nagyon nehéz mérkőzésre számítottunk, és ez be is igazolódott, a Loki – Békéscsaba párharc mindig komoly küzdelmet szokott hozni. Az első félidőben jobban működött a védekezésünk, ez a második játékrészben megbomlott, de a támadójátékunk valamelyest feljavult, gyors gólokat tudtunk szerezni, így megnyertük ezt a fontos mérkőzést.

 

FEL