Kézilabda: Tízgólos csabai vereség a Kisvárdától

2019. április 13. 06:36 | behir

A kényszerű okokból rendkívül fiatal és tartalékos csabai együttes tízgólos törvényszerű vereséget szenvedett Kisvárdán, az NB I–es női kézilabda-bajnokság 21. fordulója pénteki mérkőzésén. Amíg bírták fizikálisan, helytálltak Horváth Roland tanítványai, de csodák nincsenek…

A péntek esti találkozón a vendégeknél nem szerepelhetett a sérült Balog Judit, Zöldi-Tóth Katalin, Szögi Tímea, és kiesett a derékfájással küszködő Aleksandra Vukajlovic is. A két klub megegyezése alapján a kölcsönjátékos Marincsák Nikolett sem léphetett pályára a lila-fehéreknél. - írja a csabai klub hivatalos oldala. A kényszerű okokból alaposan megfiatalított gárda is kiválóan tartotta magát, amíg bírta erővel. Az első gólt Walfisch lőtte hétméteresből, majd Kukely is betalált. Horvát kapus hetest védett, majd a fiatal Kukely kétszer is eredményes volt, így a 11. percben a Csaba vezetett 5–3-ra. Két perccel később 5–5-nél Horváth Roland időt kért. Ezután felváltva estek a gólok, majd a félidő hajrájában fokozatosan húzott el többet rotáló, fizikális fölényben lévő Kisvárda, amely jól használta ki, hogy a fáradó vendégek sok labdát eladtak.

A szünetben jót tett a kis szusszanás a vendégeknek. Megint jól kezdtek, a félidei ötből három gólt is ledolgoztak, de a 40. perctől erősített a Kisvárda, és négy minuta alatt az addigi legnagyobb előnyt alakította ki (21–14) a kevés cserével rendelkező csabaiak ellen. A meccs finise hasonlóan alakult az első félidőhöz: a hazaiak sorra lőtték a gólokat a sokat hibázó vendégek ellen, az 51. percben már tíz gól volt a különbség (26–16), ami már nem nőtt tovább.

A végig küzdelmes mérkőzésen a tizenkét légióst szerepeltető hazaiak 32-22-es sikert arattak. A vendégek amíg bírták erővel, remekül helytálltak, ha bővebb a keretük szorosabb eredmény születik.

Dévényi János: – Mi kezdtük idegesebben a mérkőzést, aztán helyreállt a rend. Hiányzott már ez a győzelem, megpróbáljuk a jövőben kiküszöbölni a hullámvölgyeket, amelyek ezen a mérkőzésen is elértek bennünket.

Horváth Roland: – Tartalékosan érkeztünk, meghatározó játékosaim hiányoztak, ezért sok fiatal lépett pályára. Elfogytunk a huszadik percben és nem tudtuk tartani a rutinos kisvárdai kézilabdázókat.

 

További programok »

FEL