Kézilabda: több, mint egy hónap szünet után újra pályán az Előre NKSE

2020. november 20. 17:48 | Papp Ádám Sándor

Több, mint egy hónapos szünet után ismét bajnoki mérkőzést vív a Békéscsabai Előre NKSE a K&H Női Kézilabda NB I-ben. A csabai kézilabdások hazai környezetben, a listavezető Siófoki KC gárdáját fogadják szombaton.

Egészen október 9-éig kell visszamenni az időben, ha azt keressük, hogy mikor lépett legutóbb pályára a Békéscsabai Előre NKSE. A viharsarki együttes akkor a Kisvárda gárdáját fogadta. Az a találkozó a vendégek 32-24-es sikerével zárult. A csabai együttesben azóta többször is felütötte a fejét a koronavírus-járvány.

– Második, hosszabb leállásunk után tértünk vissza, és szombattól tudtunk együtt készülni ismét a csapattal. Ebből adódóan logikus, hogy sok erőt vesztett a csapat. Tudjuk, hogy a Siófok is hasonlóan járt, mint mi. A körülmények ellenére, szerintem mindkét együttes arra törekszik majd, hogy a legjobb teljesítményét nyújtsa szombaton – árulta el a behir.hu kérdésére Vida Gergő vezetőedző. 

A Békéscsabához hasonlóan a Siófok is több mint egy hónap után léphet pályára. A Balaton-partiak kilenc lejátszott mérkőzésükből hatot nyertek meg, jelenleg a tabella első helyét foglalják el, azonban a leállás óta több játékos távozott a klubtól, valamint új vezetőedzővel folytatják a bajnokságot.

– Tudjuk, hogy a Siófoknak is elég sok hiányzója van most, edzőváltáson mentek keresztül, továbbá távoztak kulcsjátékosok is az együttestől. Mindezek ellenére remélem, hogy szoros mérkőzést tudunk ellenük játszani – fogalmazott a Békéscsabai Előre NKSE egyik játékosa, Szabó Dóra.

A Békéscsabai Előre NKSE – Siófoki KC bajnoki mérkőzés szombaton 17 órától kezdődik a Békéscsabai Evangélikus Sportcsarnokban. A mérkőzést élőben közvetítjük a 7.Tv-n, illetve a behir.hu online csatornáin.

További programok »

FEL