Kézilabda: Talpra kell állni a vesztes rangadó után

2017. október 27. 19:50 | Kovács Dávid

Alsóházi rangadót veszítettek a csabai kézisek a női bajnokság előző fordulójában. Skaliczki László csapata szombaton a nemzetközi kupában is szereplő Vác együttese ellen javíthat a bajnoki pontvadászatban.

A csabai lányok vasárnap 31-27-es vereséget szenvedtek Kecskeméten, így Kovács Anették fontos két pontot hagytak az újonc otthonában. A liláknak nem volt sok idejük a szomorkodásra, hiszen szombaton újabb nehéz feladat következik a Duna-partiakkal szemben.

- Megmondom őszintén, nem gondoltam, hogy így fog alakulni a kecskeméti mérkőzés, arra számítottam, hogy nyerni fogunk. Sajnos ez így alakult, de ezt félre kell tenni. Szerintem az a legfontosabb, hogy együtt maradjunk, mint csapat, mert kevesen is vagyunk. Szerintem ilyenkor kell összefogni és a hétvégére koncentrálni – emelte ki az együttes szélsője, Kovács Anett.

A Vác jól kezdte a szezont, ugyanis négy bajnoki meccséből hármat megnyert. Mindeközben sikerrel vette az első két selejtezőkört a második számú európai kupasorozatban, az EHF-kupában. A két együttes tavalyi, békéscsabai mérkőzését egy góllal nyerték a lila-fehérek. Aleksandra Vukajlovic szerint csak jó védekezéssel lehet hasonló eredményt elérni.

- Nagyon sokat futnak, jó szélsőik és jó átlövőik vannak, de én úgy gondolom, hogy megfelelő védekezéssel jó meccset játszhatunk velük. Ha küzdünk és mindenki kiad magából mindent, akkor jobbak lehetünk – fogalmazott a csapat szerb irányítója.

A csabai csapat kabalafigurája, Barna, a lila oroszlán is nagyon készül az összecsapásra, hiszen századik alkalommal biztatja majd a hazai gárdát és segít a szurkolásban a drukkereknek.

- 2011 szeptemberében kezdődött a pályafutásom, azóta már eltelt hat év. Elég jónak indult, eleinte csak hobbiként tekintettem rá, de utána beleszerettem ebbe a pozícióba. Szerintem jól összehangolódtunk a csapattal, bár az évek alatt sok játékos megfordult nálunk. Nagyon sok érdekes meccs volt, talán a legemlékezetesebb a tavalyi, Siófok elleni fordítás volt – árulta el a „csabai szavannák királya”.

A bajnoki mérkőzés szombaton 17 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

 

 

 

További programok »

FEL