Kézilabda: Győri világsztárok ellen bizonyíthatnak a csabaiak

2018. január 17. 10:24 | Kovács Dávid

A szezon első bajnoki győzelme után a szezon egyik legnehezebb hazai mérkőzését vívják a csabai kézis lányok szerdán. Horváth Roland csapata a hazánkban szinte egyeduralkodónak számító, Bajnokok Ligája-győztes Győr gárdáját fogadja majd a városi sportcsarnokban.

A csabai együttes szombaton a tavaly májusi, Siófok elleni siker óta először aratott győzelmet a bajnokságban. A lila-fehérek ráadásul úgy nyertek 29-26-ra az MTK ellen, hogy a második félidő közepén még hátrányban voltak. A viharsarki gárda ezzel elkezdte a pontgyűjtést a bajnokságban, azonban a hét közepén Európa egyik legjobb együttese érkezik Békéscsabára.

- Nagyon keményen edzettünk az elmúlt hetekben, és nagy előrelépés, hogy megvertük az MTK-t. A Győr elleni mérkőzés nagyon jó gyakorlás és felkészülés a hétvégi meccsre. Nem tulajdonítunk ennek az összecsapásnak nagyobb jelentőséget, mint kellene, mindent megteszünk, hogy jól teljesítsünk – fogalmazott a lila-fehérek fiatal játékosa, Farkas Kata.

A bajnoki címvédő ebben az évben is a Ferencvárossal harcol az elsőségért és eddig csak a fővárosi zöld-fehérek otthonában veszítettek pontokat. A Bajnokok Ligája-győztes győriek másfél hét múlva folytatják menetelésüket a nemzetközi sorozatban, így már a következő feladatokra is gyakorolhatnak a békéscsabai összecsapáson. A lila-fehéreknek az lehet a céljuk, hogy minél szorosabb mérkőzést vívjanak, és hasznos tapasztalatokat gyűjtsenek a szezon további részére.

- Úgy gondolom, hogy a Győr a legjobb csapat Magyarországon, ugyanakkor remélem, hogy mi is a legjobbunkat tudjuk nyújtani, mint ahogy minden meccsen erre törekszünk. Azt látjuk, hogy jobb csapat, mint mi, de mindent megteszünk, hogy kevés lehetőséget adjunk nekik és minél szorosabb meccset játszunk velük – emelte ki Aleksandra Vukajlovic, a csapat szerb irányítója.

A 13. fordulóból előrehozott találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

 

 

További programok »

Sport

Labdarúgás: A Békéscsaba kiütéssel nyerte az Előrék csatáját

Újabb hazai mérkőzés következett a listavezető Békéscsaba 1912 Előre számára a labdarúgó NB III dél-keleti csoportjában, ezúttal a 6. helyen álló BKV Előre látogatott a Viharsarokba. A fővárosiak két vereségből érkeztek Békéscsabára, míg a hazaiak jó formában voltak, hiszen az elmúlt négy mérkőzésüket megnyerték és ebben a naptári évben még nem is szenvedtek vereséget.
2024. április 21. 19:16
FEL