Kézilabda: Szoros meccsen nyert a Siófok Békéscsabán

Kétgólos vereséget szenvedett a Békéscsaba a negyedik helyért harcoló Siófok ellen.

Rögtön egy sérüléssel kezdődött a találkozó, negyvenkét másodperc után a békéscsabai nevelésű Such Nelli rosszul esett a gólja után, a játékost ölben kellett levinni a pályáról. A 2. percben Jovana Kovacevic sem volt szerencsés, aki szintén gólszerzés után sérült meg, az átlövő a bal kezére esett, a játékot ő sem tudta folytatni.

 

Jovana Kovacevic már a 2. percben megsérült (Fotó: Milyó Pál)

 

A Siófok nyitott jobban, de a csabaiak mindig válaszolni tudtak a vendégek találataira. A 11. percben 7–7-nél Horváth Roland időt kért, majd a mérkőzésbe jól beszálló Aleksandra Vukajlovic révén meg is szerezte a vezetést a házigazda. Szögi Tímea a második hetese után már kétgólos volt a különbség, a siófokiak mestere, Lars Rasmussen időt is kért. Egy 5–0-s rohammal már a Siófoknál volt az előny, majd újra a lila-fehérek következtek, a hazaiak zsinórban három találattal újra fordítottak. Gólzáporo első félidő volt, a hálóőrök ritkán találkoztak a labdával, nem véletlen, hogy mindkét oldalon kapuscserére szánták el magukat az edzők. Kiváló hajrát produkált a  Békéscsaba, és 18-15-re is vezetett. Bár aharminc perc alatt hét gólt szerző Böhme szépített, maradt a félidőre a hazai vezetés.

A 2. félidőt a Siófok kezdte jobban, és fordított, a 36. percben Horváth Roland időkéréssel próbálkozott. Nagy csata zajlott a pályán, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a csabai lányok pedig jól tartották magukat. A hajrához közeledve úgy tűnt, elfáradt a Békéscsaba. A kiváló légiósokkal felálló Siófok Katarina Jezic vezetésével egy 6-0-s futást mutatott be, amivel eldöntötte a mérkőzést. A házigazda innen már nem tudott egyenlíteni, de tisztességgel helytállt a Siófokkal szemben.

A Balaton-partiak 33-31-re győztek és egyelőre az 5. helyen állnak. A lila-fehérek ugyan visszacsúsztak a 12. helyre, de így is bravúros tavaszt produkálva harcolták ki a bennmaradást.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,