Kézilabda: Nem borult a papírforma Siófokon

2019. március 27. 21:34 | behir

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE  együttese 38-26-os vereséget szenvedett a Siófok gárdájától a női kézilabda NB I-ben.

A hazai pontvadászat hétközi játéknapján a tartalékos békéscsabai csapat csak időszakonként tudta tartani a lépést az EHF-kupa elődöntőjébe jutott Balaton-partiakkal, akik magabiztos győzelemmel hangoltak az előttük álló, lényegesen nehezebb erőpróbákra. Aleksandra Vukajlovic szerezte a meccs első találatát, ami bátorságot is adott a csabaiaknak - írja a klub hivatalos oldalának beszámolója. Bár Horvát Dorina kifogta Estelle Nze-Minko büntetőjét, a siófokiak Gonzalez vezérletével így is megléptek három góllal. Horváth Roland nyomban időt kért, tanítványai azonban ezt követően is rendre belehibáztak a támadásokba, amit védőmunkával sem tudtak ellensúlyozni (15. p.: 12–5). Kovács Anettnek nyolc perces gólcsendet sikerült megtörnie, de a Balaton-parti légió gyorsabb, pontosabb volt. Hazai játékmegszakítás után Walfisch Mercédesz több sikertelen kísérlet után végre megszerezte első találatát, a kapuban Horvát Dorina is bemutatott bravúrokat. A csabaiak igyekezete és ereje az addig kialakult különbség tartására volt elegendő. A félidő hajrájára ismét ellenállhatatlanná vált a hazai gárda, amely tízgólos előnyt harcolt ki a szünetig.

A csapatok a második játékrész elején a támadások eredményes befejezésére helyezték a fő hangsúlyt. Ennek megfelelően sok gól esett, egyenlő megoszlásban. A hazaiak kisebb hullámvölgybe kerültek, ám két gyors emberelőnyös helyzet átlendítették őket a holtponton. A csabaiak szekere viszont megakadt, amit a trénerük újabb időkéréssel próbált „kitolni”. Ezúttal kevés sikerrel, ekkora már erősen érződött csapata játékán, hogy a kulcsemberek kezdenek fáradni a kevés csere miatt. Horváth Rolandot azonban a kollégája is „kisegítette” egy időkéréssel. Ezután feljavult a lilák támadójátéka és visszatornázták magukat tízre (54. p.: 35–25). A végjáték már a küzdelemről és a hibákról szólt, a házigazdák fölényes sikere nem forgott veszélyben (38-26).

A Siófok továbbra is a 4. helyen áll, eközben a Békéscsaba veresége ellenére szintén maradt a 11. pozícióban.

Tor Odvar Moen (vezetőedző, Siófok): „Nagyszerű visszatérés volt a válogatott hetek után, ilyenkor egy picit mindig trükkös a képlet, mivel hetekig nem edz együtt a csapat. Ezt viszont most jól megoldottuk. Az első játékrészben kifejezetten jól játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.”

Horváth Roland (vezetőedző, Békéscsaba): „Úgy gondolom, hogy az a szint, amit a Siófok képvisel, az számunkra ma erős volt. Ha ehhez még azt is hozzáteszem, hogy saját magunkhoz képest sem játszottunk jól, akkor nem feltétlenül vagyok elégedett.”

 

További programok »

FEL