Kézilabda: Simán kikapott a DVSC-től, de élvonalban maradt a Csaba – galériával

2023. május 20. 21:16 | Kovács Dávid

Az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE 36-20-ra kikapott a DVSC Schaeffler együttesétől a női kézilabda NB I 25. fordulójában, szombat este! Farkas József együttese a vereség ellenére is megőrizte élvonalbeli tagságát, miután a NEKA kikapott a Mosonmagyaróvár otthonában és pontszámban már nem érheti be a lilákat.

EUBILITY GROUP-BÉKÉSCSABAI ELŐRE NKSE–DVSC SCHAEFFLER 20–36 (8–17)
Békéscsaba, 650 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth V.
BÉKÉSCSABA: Szabó D. – Horváth G. 1, Lanistanin 3 (1), Giricz 2, Gyimesi 2, Vámosi 3, Hajtai. Csere: Gadányi (kapus), Bencsik 2, Bucsi 1, Termány 4, Andróczki 2, Zsemberi, Török F. Vezetőedző: Farkas József.
DEBRECEN: Gabriel – Töpfner A. 11 (2), Planéta 4, Kiss Cs. 1, Vámos P. 4, Bordás 1, Kácsor 1, Petrus 2. Csere: Giegerich (kapus), Hámori 3, Füzi-Tóvizi 1, Szabó Nina 1 (1), Vámos M. 5, Csernyánszki, Panyi 2. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Kiállítások: 8, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 4/3.

Az Érden fontos győzelmet arató csabai együttesből a régóta maródi Kukely Klára mellett ezúttal Mayer Szabina, Kiss-Walfisch Mercédesz és Borbély Márta is hiányzott, de a vendégeknél is meghatározó játékosok nem álltak Szilágyi Zoltán rendelkezésre.

A találkozó első gólját ugyan a hazai csapat szerezte, de az esélyesebb debreceniek is gyorsan lendületbe jöttek, Planéta Szimonetta és Petrus Mirtill góljaival, Farkas József pedig időt is kért a 7. percben (1-4). A csabaiak sokat hibáztak a keményen védekező Lokival szemben, amikor eljutottak lövésig, akkor pedig a francia kapus, Catherine Gabriel mutatott be bravúros védéseket. A bronzéremre hajtó Debrecen folyamatosan növelte a különbséget, a 18. percben Töpfner Alexandra sikeres büntetője után már nyolc volt a csapatok között (3-11). Az utolsó tíz percben némileg javult a hazai támadójáték, de ez csak arra volt elég, hogy ne nőjön tovább a differencia, a félidőben magabiztosan vezett a Debrecen (8-17).

 

Catherine Gabriel, a DVSC francia kapusa ezúttal is remekelt (Fotó: Such Tamás)

Catherine Gabriel, a DVSC francia kapusa ezúttal is remekelt (Fotó: Such Tamás)

 

A szünet után sem változott a játék képe: a házigazda szenvedett támadásban a kiválóan védekező, válogatott játékosokkal felálló DVSC-vel szemben, Gabriel olvasta a lövéseket, csapata pedig számos gyors indítást vitt gólig. Farkas József, a hazaiak új mestere az egész mérkőzésen próbálta forgatni a csapatát, mindenki lehetőséget kapott, de a 44. percben már harmadszor rendelte magához játékosait (11-26). A hajrában legalább azt elérte a Csaba, hogy nem szenvedett még súlyosabb vereséget, Vámosi Panna és Termány Rita találataival tartotta ezt a különbséget, az utolsó percekben már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés.

A DVSC a tizenegy gólt szerző Töpfner Alexandra vezetésével 36-20-ra nyert és egy lépésre került a bajnoki bronzéremtől. A Békéscsaba ugyan kikapott, de megőrizte első osztályú tagságát az utolsó mérkőzés eredményétől függetlenül, mivel a NEKA kikapott a Mosonmagyaróvár otthonában és már nem érheti be pontszámban a lilákat. A búcsúzó bogláriak és érdiek helyére a Vasas és a Kozármisleny jutott fel az NB I-be.

A Békéscsaba-DVSC mérkőzést felvételről, hétfőn 21 órától láthatják a 7.Tv-n!

 

Így látták a vezetőedzők

 

Farkas József: Tudtuk, hogy egy dinamikus csapat ellen játszunk. Hiába készültünk erre, a DVSC megmutatta, hogy milyen erős csapat, sajnos hét közben egymás között ezt nem tudjuk modellezni. A vereség ellenére örülök annak, hogy sikerült megőrizni az első osztályú tagságunkat.

Szilágyi Zoltán: Idegesen kezdtünk, az első percekben elpuskáztuk a helyzeteinket, majd átvettük az irányítást és megnyugtató előnyre tettünk szert. Voltak kifejezetten jó periódusaink, kézben tartottuk a mérkőzést, ebben kulcsszerepe volt a jó védekezésnek és a kapusteljesítménynek. Két pontért jöttünk, ennyit viszünk haza, még egy lépés kell a célunk eléréséhez. Gratulálok a Békéscsabának a bennmaradáshoz!

 

Galéria

 

További programok »

FEL