Kézilabda: Szombaton lépnek először pályára a lila-fehérek

2018. augusztus 30. 18:13 | Szendi Rita

Gőzerővel készül a 2018/2019-es szezon első meccsére a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai csapat a Budaörs együttese ellen lép pályára szombat este.

 

 

Kéthónapos felkészülési időszakon vannak túl a csabai kézis lányok. Az együttes egyik beálló játékosa elmondta: készen áll a csapat a szezon első bajnoki mérkőzésére.

– A hét elején még az erőnléti edzéseké volt a főszerep, de most már nagyon sok taktikai edzésünk van. A Budaörsnek nagyon jó átlövői vannak és ezért védekezésben is készülünk rájuk. Nagyon fontos lesz a mérkőzésen a védekező sor és a kapus munkája – mondta az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE játékosa, Giricz Laura.

Az előző szezonban 12. helyen végző viharsarki gárda vezetőedzője, Horváth Roland kiemelte: nem lesz könnyű dolguk, hiszen Pest megyei riválisuk sokat erősödött az elmúlt időszakban.

– Készülünk videózással, készülünk taktikai edzésekkel. Próbálom felkészíteni a lányokat a játékosokból, hogy mi az, amire számíthatnak. Gőzerővel készülünk, hogy meg tudjuk szerezni az első két pontunkat rögtön az első fordulón, ami nem lesz könnyű – fogalmazott Horváth Roland.

A mérkőzés szombat este 18 órakor kezdődik a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

További programok »

FEL