Kézilabda: Simán nyerte a Debrecen a keleti rangadót

2018. szeptember 8. 10:37 | behir

Tizenkét gólos vereséget szenvedett Debrecenben az EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE NB I-es női kézilabdacsapata. A 2. bajnoki fordulóban lejátszott péntek esti mérkőzésen a különbséget tulajdonképpen az a három játékos jelentette, aki a viharsarki együttesben is megfordult, de most a „Loki” sikereiért hajt.

A hazaiak Tóvízi góljával szereztek vezetést a péntek esti találkozón, amelyre Vukajlovic még válaszolt - írja a csabai klub hivatalos oldalának beszámolója. A Debrecen ezután erősített, és háromgólos előnyre tett szert. A 8. percben Horváth Roland időt kért, próbálta rendezni a sorokat. A folytatásban egy gólra feljött a Békéscsaba, majd ismét háromra növelte előnyét a házigazda együttes. A 14. percben a DVSC mestere is időt kért. Bottó kiállítása után a Loki fokozatosan elhúzott, és a 20. percben már hat góllal vezetett. Aleksandra Vukajlovic nyolc perces békéscsabai gólcsendet tört meg a 23. percben. A félidő hajrájában a hazai fölény újabb gólokat hozott, így a szünetben nyolc gólos debreceni előnyt mutatott az eredményjelző.

Fordulás után a 33. percben már tíz góllal vezetett a házigazda együttes, amely többször is Triffa Ágnes gyors indításai után volt eredményes. A játékvezetők a félidő elején sorra adták a két perces kiállításokat. A 40. percben ismét tíz gólos előnyre tett szert a Debrecen. A félidő közepén egy percen belül két csabait is kiállítottak a játékvezetők. A 48. percben tizenhárom gólos Loki-vezetésnél időt kért Horváth Roland, hogy próbálja megnyugtatni tanítványait, a mérkőzés hajrájában azonban megtartotta jelentős előnyét a DVSC.

Pal Oldrup Jensen: – A múlt heti mérkőzés után meg kellett mutatnunk, hogy képesek vagyunk jó játékra, ezen a mérkőzésen ez sikerült is. Ha tovább akarjuk emelni a játékunk színvonalát, még keményebben kell dolgoznunk. A jó védekezésünk hozta a sok gyors indításos gólunkat, mely a mérkőzés kulcsa volt.

Horváth Roland: – Ha a két csapat keretét megnézzük, akkor van legalább háromszáz lejátszott meccs különbség a játékosok között. Szétesett a védekezésünk, ebből fakadóan már a támadások sem úgy sikerültek, ahogy elterveztük. Ezt fel kell dolgoznunk, ki kell javítanunk. Szorosabb eredményre számítottam, elnézést kérek a szurkolóinktól.

 

További programok »

FEL