Kézilabda: Péntek este Orosházára látogat a Ferencváros

2020. március 6. 09:41 | Hidvégi Dávid

Újabb kézilabda rangadót rendeznek Békés megyében, de ezúttal nem a nőknél, hanem a férfiaknál. Az Orosházi FKSE-Linemar együttese ebben a szezonban a kiesés ellen harcol, de minden esélye megvan a bent maradásra, hiszen jelenleg a 11. helyen állnak az NB I-ben.

Ehhez azonban minden pontra szükségük van. Péntek este nem lesz könnyű dolguk, hiszen a Ferencvárosi TC lesz az ellenfelük, amely alakulat az elmúlt időszakban az élmezőny elejére tört.

Az Orosházi FKSE-Linemar csapata kéthetes szünet után folytatja a menetelést  az első osztályban a bajnokságban negyedik helyen álló FTC-HungaroControl ellen. Az Orosháza jelenleg a tabella tizenegyedik pozícióját foglalja el kilenc egységgel, amely bent maradást ér ráadásul a múlt heti Eger elleni győzelemmel négy ponttal leszakították a Budakalász együttesét, a másik kieső jelölt Vácnak gyakorlatilag reménytelen a helyzete, hiszen csak egy pontjuk van. A tizenkettedik Mezőkövesddel pontazonossággal állnak a Békés megyeiek. A zöld-sárgák tehát némi lélektani előnyben vannak, de ezúttal a Ferencvárost fogadják, ami nem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A legutóbbi találkozásuk alkalmával 39-27-re a fővárosiak nyertek még tavaly októberben.

– A mérkőzésen a vendégcsapat a favorit, legfőképpen azért gondolom ezt, mert sajnos több sérült játékosomra ezen a mérkőzésen sem számíthatok. Ettől függetlenül mindent bele fogunk adni, a lehető legjobb játékra törekszünk és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég – nyilatkozta a mérkőzés előtt Ratko Djurkovic, az Orosháza vezetőedzője a klub honlapjának.

A Ferencvárosból három játékos az Európa-bajnokságot is megjárt balátlövő, Nagy Bence, a balszélső Kovacsics Péter és a beálló Debreczeni Dávid is részt vett a hét elején, Budaörsön megtartott válogatott összetartáson. Rajtuk kívül is rengeteg jó képességű kézilabdázó erősíti a Fradit, elég csak Schuch Timuzsin nevét megemlíteni, aki több világversenyt is megjárt a magyar válogatottal, de szép sikereket ért el a Veszprémmel is. Az FTC egyébként veszélyes ellenfélre készül, amelynek hivatalos tájékoztatása szerint biztosan nem számíthatnak Nikola Ivanovic játékára, míg az edzeni már visszatérő kapus, Marián Zernovic várhatóan nem vállalja a játékot. Teheti ezt annak a tudatában, hogy a helyére beugró Győri KristófMerkovszki Pál 19 éves kapuspáros eddig kiváló teljesítménnyel pótolta a szlovák válogatott elsőszámú hálóőrét.

– Nincs is okunk kitenni a csapatból a két fiatalt, olyan hatékonysággal védenek, szóval Zercónak meg kell küzdenie ismét a csapatba kerülésért. Nálunk senkinek nincs bérelt helye – mondta el a klub honlapján Horváth Attila vezetőedző. Hozzátette: a válogatott összetartások miatt csak szerdán és csütörtökön tudtak teljes erőbedobással az Orosházára készülni.

Az Orosházi FKSE-LINAMAR együttese pénteken este 19:00 órától lép pályára az FTC-HungaroControl csapata ellen az élvonalbeli bajnokság 18. fordulójában az Eötvös Sportcsarnokban.

További programok »

FEL