Kézilabda: Öt új játékos érkezik Békéscsabára

2018. június 25. 12:06 | behir

A Békéscsabai Előre Női Kézilabda SE nemrég rendkívül nehéz és változásokkal teli szezont zárt. A legfontosabb, hogy az együttes továbbra is a nemzeti bajnokság első osztályában folytatja. A szezon végén értékelésre kértük az egyesület elnökét, Paláncz Györgyöt.

Nehéz évkezdet után novemberben a vezetőedző személyében változás történt, ugyanis a kölcsönös bizalom hiánya miatt szerződést bontottunk Skaliczki Lászlóval - kezdte a klubvezető. - Horváth Roland, - aki az előző szezonban a Balaton partiak felnőtt csapatát irányította az NB I-ben - érkezése új színt vitt a csapatba, nagyon kemény munkával sikerült részben pótolni a hiányosságokat. Két új játékos is segített a felzárkózásban, Giricz Laura fiatal tehetséges beállóként érkezett Mosonmagyaróvárról, illetőleg visszatért Szögi Tímea, aki irányítóként kapcsolódott be a munkába – idézte fel az év eleji történéseket Paláncz György.

Alig egy hónap alatt szemmel látható változás történt, bár az első bajnoki győzelemre január 13-ig kellett várni, folyamatosan gyarapodtak a csapat pontjai. A csabai gárda a bajnokság végéig összesen tizenegyet gyűjtött, mellyel kivívta az első osztályú tagságot a következő szezonra is.

 

Új csapat épül

 

- A következő idény keretének összeállítása nem bizonyult egyszerű feladatnak, hiszen januárban, amikor más klubokhoz hasonlóan az első tárgyalásokat elkezdtük, még a tabella végén álltunk, sokan nem bíztak a bennmaradásunkban. Az eredményekkel persze nőtt a bizalom is, de akkorra már nagyon sok játékos talált magának egyesületet a következő időszakra - folytatta az elnök.

Ennek nyomán hét játékos távozott: Györkös Rebeka, Jovana Kovacevic, Mihálffy Adrienn, Szarka Adrienn, Tamara Popovic, Pintér Zsanett és Farkas Kata is más egyesületben folytatja a pályafutását. Az új keret kialakítása a vezetőedző, Horváth Roland javaslata alapján történt. Bottó Rózsa, Walfisch Mercédesz, Szögi Tímea, Aleksandra Vukajlovic, Gidai Eszter, Giricz Laura, Horvát Dorina és Kovács Anett is szerződést hosszabbított. Az idei szezonban már bemutatkozott tehetségek, Hős Kata, Dombi Kata mellett további fiatal játékosok is lehetőséget kapnak a felnőtt csapatban.

A távozók mellett érkezők is vannak szép számmal.

- Öt új játékossal született a megállapodás. Kapusként érkezik Balogh Judit Kisvárdáról, illetve Bínó Boglárka Győrből, aki jelenleg a junior válogatott kapusa is. Két szerb átlövő is erősíti majd a csapatunkat Sandra Radovic és a korábban Siófokon is szereplő Marija Agbaba. Az ötödik érkező Dokovic Anasztázia, aki szélső és belső pozíciókban játszik majd. Az említett játékosok mellett és bővülhet a keret, még zajlanak a tárgyalások - fogalmazott Paláncz György.

A felkészülés július 9-én kezdődik majd, addig a játékosok egyéni edzésprogramot hajtanak végre.

 

További programok »

Sport

Előre: Hanyecz János visszavonul, új kapusedzője lesz a csapatnak

Egy legenda búcsúzik, hiszen Hanyecz János kapusedző visszavonul a profi labdarúgástól. Az Előre-családot azonban nem hagyja el teljesen, hiszen a békéscsabai utánpótlás-nevelésből továbbra is kiveszi majd részét. A mindig vidám, poénoktól, ugratásoktól és elementáris beszólásoktól egyáltalán nem mentes Jani-bácsit kérdezték az emlékeiről és a döntése hátteréről.
2020. június 5. 18:41
FEL