Kézilabda: Nem lett szoros a csata Győrben

2017. március 30. 10:31 | Kovács Dávid

A K&H női kézilabda liga 17. fordulójában a Békéscsaba kevés pontszerzési eséllyel lépett pályára. A Bajnokok Ligája-folytatásra készülő Győri Audi ETO KC számára nem okozott gondot a győzelem. Ambros Martín gárdája több mint dupla annyi gólt lőtt, mint amennyit a lila-fehérek szereztek.

Az első találatot Bódi érte el jobbszélről, Puhalák indulás-góljával már 3-0-ra vezetett az ETO a 4 percben. Valószínűleg valami nem tetszett Skaliczki László edzőnek, mert már ekkor időt kért. Nora Mörk első gólját a 10. percben szerezte, majd második találatával növelte a hazai előnyt (6-2). A 16. percben Groot is meglőtte az első találatát, ezzel már 10-4 volt az eredmény. Folyamatosan nőtt a különbség, a tízgólos fórt egy gyönyörű összjátékot követően Puhalák érte el egy szép ejtéssel. A csabaiak nem tudtak közelebb jönni, egy labdaszerzést követően Puhalák már az ötödik találatát szerezte lerohanásból. A félidőben 18-7-et mutatott az eredményjelző.

A második félidő egy szép Kiss Éva védéssel és egy Broch-góllal kezdődött, majd Jovana Dukic végleg kivált a játékból, a játékvezetők végleg kiállították. Néhány kihagyott helyzet mindkét oldalon, majd Broch lerohanásból már tizenötre növelte a két csapat közötti különbséget.(24-9). A két pont gyorsan eldőlt, a lila-fehérek próbálták tartani a különbséget, Walfisch és Amorim gólváltása után az 55. percben már 30-15 volt az eredmény és Skaliczki edző időkérései sem segítettek a kozmetikázáson. A meccs végén már csak a számszerű végeredmény volt a kérdés, Tomori szerezte a mérkőzés utolsó találatát. Végeredmény: ETO-Békéscsaba 33-16.

Így látták a főszereplők

Skaliczki László: Az ETO ma élesítette játékát a múlt heti nehézkesebb meccse után. Mi azt szerettük volna, hogy a védőjátékunkkal megtörjük lendületüket. Problémát támadójátékunkban is látok. Nem tartottuk az oldalvonalat, könnyen eldobáltuk a labdákat. Igazából az eredmény kozmetikázásáról volt lehetett szó csupán ezen a találkozón. A kialakult helyzeteket elmaradtak, hetest is hagytuk ki, egyre tovább nőtt az olló. Nem tudtunk a beállóval sem megbontani a védőfalat. Gyengébbek maradtunk, még a kettő-egyes lehetőséget sem tudtuk érvényesíteni. Jobb lett volna, ha az ETO-nak jobb gyakorlási lehetőséget adtunk volna. Gratulálok az ETO-nak, további sok sikert kívánok nekik.

Triffa Ágnes: Ahogy azt az edzőnk is elmondta, a védekezésünk gyengébb volt ma, és a kapus ilyenkor kiszolgáltatott helyzetben van. Próbáltam azokat gyakorolni, amit megbeszéltünk. Sok vonalgólt kaptunk beállóból, szélről, amiről lemaradtunk védekezésben. Más kaliberű csapat az ETO, mint a miénk, remélem, egy kicsit jó edzőpartnerek tudtunk nekik lenni ma.

Ambros Martín: Jó meccset játszottunk ma, nagyon komolyan vettünk a találkozót. Második olyan alkalom, amikor négy napon belül két meccset játszunk, fontos volt, hogy kontrolláljuk az erőnket. Nagyon jó teljesítményre sarkallt bennünket az ellenfél, köszönjük nekik. Ez jó út nekünk, azon úton ahol, elindultunk. Könnyű gólokat szereztünk. Keményen védekeztünk, és a kapusteljesítményünk is jó volt. Újabb két pont és egy meccsel kevesebb a bajnokságban.

Puhalák Szidónia: Nagyon jól védekeztünk, abból könnyű gólokat tudtunk lőni. Nagyon jó felkészülési meccs volt a hétvége előtt.

Forrás: Győri Audi ETO KC

További programok »

FEL