Kézilabda: nehéz szezont zárt a Békéscsabai Előre NKSE

2021. június 3. 18:15 | Papp Ádám Sándor

Már csak egy mérkőzés van hátra a női kézilabda NB I 2020/21-es idényéből, amelyben az utolsó helyen végzett a Békéscsabai Előre NKSE. A csabai lányok kiestek az élvonalból és jövőre új edzővel és játékosokkal vágnak neki az NB I/B-nek. A vezetőség azt a célt tűzte ki, hogy a következő szezonban pontveszteség nélkül visszajussanak a legmagasabb osztályba.

A női kézilabda élvonala a 2020/21-es idényben merőben eltért a korábban megszokott szezonoktól. A bajnokság első felében a csapatok zöménél felütötte fejét a koronavírus és zárt kapuk mögött rendeztek találkozókat. A játékosok hetekre, sőt, hónapokra dőltek ki és a járvány miatt rengeteg mérkőzést kellett elhalasztani. A vírus a Békéscsabai Előre NKSE együttesét sem kímélte: Kukely Anna például közel két hónapra kényszerült az oldalvonal mellé.

– Nagyon nehéz időszak volt számomra, hiszen bizonytalan volt az egész helyzet. Nem tudtam, hogy hány hónapot kell kihagyjak és hogy mikor tudok visszatérni. Fájó szívvel néztem a csapattársaimat ahogy edzenek és mérkőzéseket játszanak és nem tudtam a segítségükre lenni, holott ekkor kezdődött a bajnokság azon szakasza, amikor a legjobban kellettem volna és úgy éreztem, hogy hiányzok a csapatból – ecsetelte Kukely Anna.

A viharsarki együttest a koronavírus-járvány mellett a sérülések sem kerülték el. A Békéscsaba 12 mérkőzést követően szerezte meg első pontját a bajnokságban, amikor a Boglári Akadémia ellen döntetlent játszott. A csapat utolsó 5 mérkőzésén 7 pontot gyűjtött be és végül 10 egységgel zárta a szezont. Ez azonban nem volt elég a bennmaradásra, a csabai klub búcsúzott az élvonaltól.

– Hajtottunk azért, hogy bent tudjunk maradni. Sajnos ez nem sikerült, a végére a 10 pont kevésnek bizonyult. Érdekesség, hogy volt olyan év, amikor ez a pontszám elég volt. Az eredmények nem úgy alakultak számunkra a végén, ahogy kellett volna. Nehéz volt, de ezt a részét megoldottunk, a csapat folyamatosan fejlődött, illetve azt gondolom, hogy a csúcson hagyta abba – emelte ki a 2020/21-es szezonban a csabaiakat irányító Vida Gergő.

A klub elnöke elmondta: az elmúlt évek egyik legnehezebb szezonján van túl az egyesület. Paláncz György kiemelte: az idény előtt egyik legfőbb céljuk a fiatal játékosok beépítése volt a felnőtt csapatba.

– Az elmúlt szezonnak meg a korábbiaknak is volt már egy olyan célja, hogy megpróbáljunk békéscsabai játékosokat visszahozni és, hogy a békéscsabai fiatalok a lehető legtöbb lehetőséget a felnőtt csapatban is. Ez az idei évben maximálisan megtörtént, sőt talán egy kicsit többet is igénybe kellett vennünk őket, mint kellett volna – mondta a klubelnök.

A Békéscsabai Előre NKSE átalakított játékoskerettel, új edzővel és szakmai igazgatóval vág neki a 2021/22-es idénynek. A csabai kézilabdázók jövőre az NB I/B Keleti csoportjában szerepelnek majd. A vezetőség azt a célt tűzte ki, hogy a csapat a következő szezonban pontveszteség nélkül visszajusson a legmagasabb osztályba.

További programok »

FEL