Kézilabda: Négyes döntőért harcolnak a csabai lányok

A csabai kézis lányok egy lépésre vannak a női Magyar Kupa négyes döntőjétől! Horváth Roland együttesének a Siófok gárdáját kell legyőznie hazai pályán az elődöntőbe jutáshoz.

Walfisch Mercédeszék emlékezetes meccsen búcsúztatták a Dunaújvárost az előző körben és jutottak a legjobb hat közé. A félidőben még a vendégek vezettek 19-17-re, de a fordulás után feljavult a csabai védekezés és 31-28-as hazai győzelem született. A siker Szögi Tímea szerint több szempontból is lökést adhat a szezon folytatására.

– Úgy gondolom, hogy csapatként jól működtünk. Ez segített visszahozni azt a meccset, védekezésben mindenképpen felerősödtünk. Úgy gondolom, hogy lelkileg ez sokat jelentett a csapatnak, kijött a befektetett munka. Véleményem szerint a Siófok elleni meccsen is a védekezésünk dominálhat majd – fogalmazott a csapat irányítója, Szögi Tímea.

A siófoki együttes a lilákhoz hasonlóan elsőként két alacsonyabb osztályú csapatot búcsúztatott a Magyar Kupában, majd az előző fordulóban az élvonalbeli Alba Fehérvár otthonában győzött 30-23-ra. A két csapat a közelmúltban találkozott a bajnokságban is, akkor a Balaton-partiak 39-29-re nyertek.

– Az egy teljesen más mérkőzés volt, akkor ők játszhattak hazai pályán, most pedig mi. Reméljük sokan kijönnek, a hazai közönség mindig egy plusz embert jelent nekünk. Teljesen más lesz, abból a meccsből nem is igazán bírunk készülni. Szögi Timi nem volt 100 százalékos, Walfisch Mercinek sem ment a játék. Szerintem az a meccs nem mérvadó a csütörtöki összecsapás szempontjából – emelte ki Zöldi-Tóth Katalin.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén a vendégek ünnepelhetik az elődöntőbe jutást. Az összecsapás csütörtökön 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,