Kézilabda: Nyíradonyban kezdődik a csabaiak kupaszezonja

A tavalyi bajnoki bronzérmes Érd elleni bajnoki pontszerzést követően a Magyar Kupában is bemutatkozik a Békéscsabai Előre NKSE együttese. Horváth Roland gárdájának a másodosztályú Nyíradony otthonában kell kiharcolnia a továbbjutást.

A csabai együttes egy héttel ezelőtt, az előző bajnoki összecsapáson emlékezetes csatában harcolta ki a döntetlent a mérkőzés előtt esélyesebbnek számító Érddel szemben. Zöldi-Tóth Katalin szerint ez megfelelő önbizalmat is adhat a következő hetekre.

– Nagyon jó élmény volt, hogy egy ilyen csapattal szemben kiharcoltunk egy döntetlent. Az is benne volt, hogy megverjük őket. Ha egy kicsit jobban koncentrálunk a ziccerekre, akkor győzhettünk volna. Nagy löketet ad, megyünk tovább és dolgozunk – fogalmazott a beállós.

A lilák a tavalyi szezonban egy gólra voltak a Magyar Kupa négyes döntőjétől, akkor a Siófok egy győzelemmel felérő döntetlennel búcsúztatta a viharsarkiakat. A Békéscsaba idén is szeretne minél tovább menetelni, ehhez azonban először a Nyíradony gárdáját kell legyőzni. A hajdúsági együttes nem a legjobb előjelekkel várja a találkozót, hiszen 50 százalékos mérleggel, két sikerrel és két vereséggel kezdte a másodosztályú bajnokságot. Horváth Roland bízik abban, hogy mindenkinek adhat játékidőt majd ezen az összecsapáson.

– Nincs mérkőzésünk hétvégén, úgyhogy szeretnék mindenkit játszatni. Meglátjuk milyen lesz az ellenfél és hogyan tudunk alkalmazkodni. Nagyon fontos, hogy gyakoroljuk a saját játékunkat, továbbra is tartom, hogy van még hova fejlődnünk. Ha jól alakul, akkor az idősebb, rutinosabb játékosok mellett a fiataloknak is adok lehetőséget. Ha nem, akkor az a fontos, hogy meglegyen a továbbjutás – emelte ki a vezetőedző.

A Magyar Kupa-mérkőzés szerdán 17.30-tól kezdődik a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnokban.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,