Kézilabda: Hajszálon múlt a csabai továbbjutás

A bajnoki tabellán utolsó helyezett fogadta a negyediket, de ezúttal nem a bajnoki pontokért ment a csata, hanem a Magyar Kupában. A csabai lányok ugyanis a bajnokságban nyújtott gyengébb őszi teljesítmény mellett egy nagyszerű sorozatot produkáltak a kupában és egészen eljutottak addig a lehetőségig, hogy a legjobb négy közé jutásért küldhessenek. A legutóbbi fordulóban a dunaújvárosi lányok véreztek el Békéscsabán, és a mérkőzés előtti fogadkozásokból kiderült, most is hasonló bravúrra készül a viharsarki együttes.

Horváth Roland a hétfői Kezdőkör vendége volt hét elején és ott is kihangsúlyozta, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz, mint a múlt héten lejátszott bajnoki, ahol végül sima siófoki siker született. A csabai közönség mindenesetre bizakodott és díjazta a Dunaújváros elleni továbbjutást, miután igen sokan voltak kíváncsiak a helyszínen a találkozóra.

Jovana Kovacevic kétszer is betalált a mérkőzés elején, amivel 2-0-ra vezettek a csabai lányok, de az ezt követő percekben nem a hazaiakról szólt a meccs. A vendégek hamar megmutatták, lerohanásból nagyon eredményesek tudnak lenni, a 8. percben már 5-2 volt oda. Horváth Roland időkérdése segített, sikerült kezdetben a felzárkózás, de támadásban becsúszott egy-egy eladott labda, technikai hiba csapatánál. Ennek és Estelle Nze-Minko ellenállhatatlan játékának is volt köszönhető, hogy a Siófoknál volt az előny, a félidő közepén négy góllal vezettek már a vendégek. Valamelyest stabilizálódott a védekezés akkor, amikor Horváth Roland külön őrzőt állított a legjobb formában lévő siófokira. Négyből három hetest elhibázott az első játékrészben a vendégegyüttes, de Szögiéknek még így sem sikerült kiegyenlíteni a meccsállást. Viszont amire nem lehetett panasz, az a küzdés, a csabai lányok hatalmas elánnal játszottak, nem ismertek elveszett labdát. A jó erőkből álló siófoki együttesben is több jó teljesítményt láthattunk, így aztán a félidőben kétgólos vendég előnyt mutatott az eredményjelző.

15-17-tel vonulhattak pihenőre az együttesek, ami hazai szempontból bizakodásra adott okot, miután a Dunaújváros legyőzésénél is ugyanennyi volt a különbség az ellenfél javára. Ennyit a babonáról, ha ez ilyen egyszerű lenne, gondolhattuk. Mindenesetre az bizakodásra adott okot, hogy az első félidőben még semmi sem dőlt el…

 

Kovacevic kezében maradt a továbbjutás

 

A második játékrész eleje egy gyors gólváltást követően nem úgy alakult a csabaiaknak, ahogy azt szerették volna, így a 36. percben már négy góllal vezetett az ellenfél. A lányok erejét mutatja azonban, hogy ezek után sem adtak fel! Szívós munkával egyre több jó teljesítménnyel felvértezve, először sikerült megközelíteni az ellenfelet, majd a 46. percre az egyenlítés is összejött (24-24). A csabaiaknál ekkor leginkább Aleksandra Vukaljovic volt gólerős, de Györkös Rebeka is nagyon sokat segített a védéseivel. A másik oldalon Nze-Minko kipontozódott, szerepét a beálló Katarina Jezic vette át, aki tarthatatlan volt több ízben is. A csabai lányok nagyszerű játékának köszönhetően izgalmas negyedórára volt kilátás. Hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal, teljesen nyílt volt végig a továbbjutás kérdése. A véghajrához érve aztán egy szerencsés kipattanónak köszönhetően a siófokiak álltak közelebb a végső sikerhez, miután másfél perccel a vége előtt egy góllal vezettek (29-30). Még mindig nem volt azonban vége, sikerült egyenlíteni! A vendégek mestere még időt is kért, 40 másodperccel a vége előtt. Tapintani lehetett a feszültséget a városi sportcsarnokban, de tudni lehetett, a döntetlen is a Siófoknak kedvez. Egészen biztos volt mindenki abban, a rutinos vendégek sokáig húzzák majd az időt a csabai fal előtt és csak a végén lövik majd el a labdát. A jó csabai védekezésnek köszönhetően nem jutottak lövésig, sőt, 20 másodperccel a lefújás előtt hazai támadás következhetett! Kézilabdában pedig ennyi idő sok mindenre elég lehet, viszont az addig remekül teljesítő Kovacevic elkapkodta a dolgot, nem bírta idegekkel, 10 szekundummal a vége előtt, középről pontosan a kapust találta el, így maradt a 30-30.

A végén tehát a Siófok örülhetett a továbbjutásnak, viszont minden dicséretet megérdemelnek a csabai lányok is a teljesítményükért, valamint az eredményért, ami a bajnoki pontvadászatban értékes egy pont lett volna, most azonban a kiesést jelentette. Viszont aki a helyszínen látta a mérkőzést, az tanúsíthatja, hősként, emelt fővel búcsúzott a kupától a csabai hölgykoszorú. És természetesen előjött az a gondolat is, ha így játszott volna az őszi idény nagy részében a csapat, már messze nem arról beszélnénk, hogy a kiesés ellen kell küzdeni.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,