Kézilabda Magyar Kupa: Bravúros csabai továbbjutás

Egy héten belül harmadik hazai mérkőzésüket játszották a csabai kézis lányok! Az MTK elleni siker és a Győrrel szembeni vereség után a Magyar Kupában a legjobb hat közé jutásért küzdött a Békéscsabai Előre NKSE. A lila-fehérek a félidei kétgólos hátrány után kiválóan játszottak és 31-28-ra nyertek.

A mérkőzés eleje a vendégeknek sikerült jobban, a 6. percben Kovács Anna vezérletével 6-2-es előnyre tettek szert. A házigazda is felébredt, Horváth Roland időkérésének is köszönhetően faragott a hátrányból a Csaba, de az egyenlítés egy ideig jött össze.  Az Újváros lövőit nem tudta kikapcsolni a hazai együttes, de a kipattanó labdákat bravúrosan összeszedő és értékesítő Farkas Kata révén tartotta a lépést, és a 18. percre már döntetlent mutatott az eredményjelző (11-11). Apró hullámvölgybe került a Csaba, amit Grosch Vivien háromszor is kihasznált, megalapozva csapata félidei előnyét (11-15). A csabaiak jó támadójátékukkal látótávolságon belül maradtak, de a 30 perc alatt bekapott tizenkilenc gól soknak tűnt (17-19).

A szünetben Horváth Roland rendezte a sorokat és a Giricz-Mihálffy páros megtalálta a ritmust a védőfal közepén. A fordulás után Szögi Tímea vette hátára a csapatot, a 37. percben az ő találatával vezetett először a viharsarki gárda (21-20). Mint később kiderült, a házigazda innen már nem is engedte ki a kezéből az előnyt! A Szegedről visszatérő irányító mellé támadásban felnőtt Jovana Kovacevic is, de Walfisch is többször villant. Az újvárosiak mestere, György László hiába kért kétszer is időt, nem tudott felpörögni a csapata, míg a lilák minden labdáért megharcoltak. Ráadásul a Györkös helyére beálló Horvát Dorina is nagy védésekkel jelentkezett, elbizonytalanítva a vendégek lövőit. Az utolsó hét percre már ötgólos előnnyel ment a hazai csapat (29-24). A hajrában még mindent megpróbált a Kohász, de a hazai csapat taktikus játékkal megőrizte a vezetést és bravúros győzelmet aratott.

A végeredményt a nagyszerű teljesítményt nyújtó Szögi állította be, az Előre 31-28-ra nyert és bejutott a következő körbe. A meccs végére a csapat és a szurkolótábor is egymásra talált, sőt, a drukkerek a hazai edzőt, Horváth Rolandot is éltették, akinek a vezetésével megérkezett a remény a bennmaradásra is, emellett pedig a kupamenetelés is folytatódhat.

 

Megosztás:

Címke: , , , ,