Kézilabda: Megbízott edzővel Fehérváron szerepelnek a csabai kézisek

Az edzőváltás után újabb feladatra készülnek a csabai kézis lányok. Skaliczki László távozását követően megbízott edzőként Fábián Csaba irányítja az együttest az Alba Fehérvár KC elleni, idegenbeli bajnoki mérkőzésen.

A lila-fehérek az előző hét szombatján a Vác együttesét fogadták a városi sportcsarnokban. Skaliczki László vezetésével azonban a csabai gárda a hatodik találkozóját is elveszítette és pont nélkül áll a tabella utolsó helyén. A klubvezetés kedden közös megegyezéssel bontott szerződést a 62 éves szakvezetővel.

– Sok minden lezajlott ebben a pár napban, volt egy vereségünk is, majd az edzőnk is elköszönt. Úgy gondolom, hogy most ez egy elég nehéz helyzet, de ilyenkor kell összefognunk. Nagyon együtt kell lennie a csapatnak és megpróbálni a legjobbat kihozni ebből a szituációból – fogalmazott Walfisch Mercédesz csapatkapitány.

A gárda irányítását megbízott trénerként Fábián Csaba vette át, aki eddig az Előre NKSE serdülőkorú gárdája mellett dolgozott. Most azonban nagy kihívás várja a trénert, hiszen az eddig öt pontot gyűjtő Fehérvár otthonában kell vezetnie a viharsarki együttest. Györkös Rebeka, a csapat kapusa szerint csak akkor lehet esélyük, ha a hátsó alakzat megfelelően működik.

– A védekezésünket kell összeszedni, az a legfontosabb, mert az az alapja mindennek. A Fehérvárnak nagyon jó átlövői vannak, illetve gyors játékot játszanak. Ha ezeket az elemeket meg tudjuk szűrni, akkor nem lehet nagy probléma – latolgatta az esélyeket a hálóőr.

A női élvonal 7. fordulójának mérkőzése szombaton 17 órakor kezdődik a székesfehérvári KŐFÉM Sportcsarnokban.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,