Kézilabda: Kisvárdán kezdi meg Magyar Kupa-szereplését a Békéscsaba

2022. november 22. 16:57 | Papp Ádám Sándor

A Kisvárda ellen kezdi meg Magyar Kupa-szereplését a 2022/23-as kiírásban a Békéscsabai Előre NKSE szerdán. Papp Bálint együttese az előző szezonban egyetlen másodosztályú csapatként jutott be a legjobb nyolc közé a sorozatban.

A Békéscsabai Előre NKSE legutóbb október 21-én lépett pályára tétmérkőzésen az NB I-ben, az elmúlt egy hónapban pedig a válogatott szünet miatt edzésekkel, felkészülési összecsapásokkal készült a folytatásra. A szakmai stáb és a játékosok is hasznosnak ítélik a román Zalau elleni barátságos mérkőzéseket, amelyekből levonták a tanulságot és azokat felhasználva készülnek a Kisvárda elleni Magyar Kupa rangadóra.

– Egy nagyon hajtós meccsre számítok, a Kisvárda otthon mindig kemény ellenfél, nem egyszerű ott nyerni. A várdai csapatának jól összerakott védekezése van, amit ha szét tudunk szedni,  sikeresek leszünk – fogalmazott Hajtai Vanessza.

A Békéscsaba a Magyar Kupa 3. fordulójában csatlakozik be a küzdelmekbe. Az előző kiírásban a viharsarki együttes a legjobb 8 között fejezte be a sorozatot.

– Rendkívül jó csapatról van szó és úgy gondolom, hogy jó kézilabdát játszanak, a Kisvárda minden szinten jól fel van építve szakmailag. Több kulcsjátékosuk van egy-egy pozícióra, de azért megyünk, hogy nyerjünk. A vezetőség is azt szeretné, hogy győzzünk, úgyhogy csak ez lehet a célkitűzésünk – mondta Papp Bálint vezetőedző.

A Kisvárda – Békéscsabai Előre NKSE Magyar Kupa-mérkőzés szerdán 18 órától kezdődik.

További programok »

FEL