Kézilabda: Hétgólos békési vereség Győrben

2023. március 19. 19:52 | Kovács Dávid

Az Optimum Solar-Békési FKC 33-26-ra kikapott az Agrofeed ETO UNI Győr otthonában vasárnap este, a férfi kézilabda NB I/B 21. fordulójában. Padla József együttese maradt az 5. helyen, azonban ötpontos hátrányba került legyőzőjével szemben.

A mérkőzés elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a győriek a 12. percben egy 3-0-s sorozat végén megléptek ellenfelüktől (7-4). A házigazda ugyan néggyel is vezetett, de a Békés Fedor Bence és Mezei Richárd Bendegúz góljaival zárkózott (13-12). A félidő hajrája ismét a Győré volt és a szünetben hárommal állt jobban (16-13).

A második játékrész elején a békésiek még tudták tartani a távolságot, azonban a hibákat kihasználva a házigazda hétre növelte a különbséget (25-18). A Győr hatékonyabban játszott, el is döntötte a mérkőzés sorsát és fölényes vezetésre tett szert (31-20). A békési gárda csak kozmetikázni tudott az eredményen és végül tíz alá csökkent a differencia.

A Győr a kilenc találatot szerző Mátés István vezetésével 33-26-ra győzött és megerősítette a 4. helyét a tabellán. A Békés együttesében Horváth László volt a legeredményesebb hét góllal. Padla József csapata jövő héten szombaton az éppen mögötte álló Vecsést fogadja hazai pályán.

 

További programok »

Sport

Bora távozik, Szatmári és Uram újra lilában

Bora György négy szezon után elhagyja a Békéscsaba 1912 Előre labdarúgó csapatát – jelentette be a csabai klub hivatalos oldalán, hétfőn. Az egyesület ezzel párhuzamosan megerősítette a korábban megjelent hírt, mely szerint a korábban két szezont a liláknál töltő Szatmári István ismét a viharsarki csapatban játszik majd. A Vasas pedig közölte, hogy Uram János a következő szezont a csabai gárdánál tölti kölcsönben.
2024. június 24. 18:37
FEL