Kézilabda: Három kulcsembere nélkül súlyos vereséget szenvedett az Orosháza

2021. március 29. 09:16 | Kovács Dávid

Kiütéses, 42-20-as vereséget szenvedett az Orosházi FKSE-LINAMAR a Balatonfüredi KSE együttesétől a férfi kézilabda K&H ligában.

Balatonfüredi KSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 42-20 (21-10)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés, Balatonfüred, zárt kapuk mögött. Vezette: Andorka, Hucker.

Balatonfüred: Bősz – Rodríguez 1, Malinovic 5, Szöllősi B. 10 (3), Topic 4, Varga M. 4, Bóka 7. Csere: Lakatos (kapus), Dénes, Glendza 1, Kemény 3, Draskovics 3, Brandt 1, Szmetán 3, Határ, Szűcs B. Vezetőedző: György László. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 1, Tóth K. 3, Lele, Ushal 3, Sakic 2, Lászlai 4. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Szabó M., Andrikó, Arnóczki, Bella 1, Kiss A. 3, Csányi 2, Molnár G. 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc+Kancel Ottó a 30. percben kizárva. Hétméteresek: 3/3, ill. 1/0.

A tavasszal jó sorozatot produkáló Balatonfüred otthonában nem az OFKSE volt az esélyes, ráadásul Döme Szabolcs, Alekszej Peskov és Németh László sem léphetett pályára. A találkozó első percei gyorsan előrevetítették a végeredményt: tizenegy perc után 8-0 állt az eredményjelzőn. Ratko Djurkovic vezetőedző időt is kért, próbálta rendezni a sorait a Békés megyei csapat. Aldin Sakic szerezte a vendégek első gólját, de az orosháziak ezt követően is több labdát ajándékoztak az ellenfélnek, így tovább nőtt a különbség. A 24. percben Ushal kiállítása után Djurkovic edző reklamált, amiért előbb sárga lapot, majd kétperces figyelmeztetést kapott. A vendégek idegesebben játszottak, Kancel Ottót a félidő utolsó másodperceiben piros lappal kizárták a játékból, mert meglökte a levegőben lévő ellenfelét. A fürediek magabiztosan játszottak és 21-10-re vezettek harminc perc játék után.

A hazai gárda a második félidőben is kézben tartotta az összecsapást, és folyamatosan növelte az előnyét. A mérkőzés végén húsz találat fölé nőtt a különbség, az OFKSE óriási kiütésbe szaladt bele. A hazaiaknál György László vezetőedző mindenkinek lehetőséget adott, már csak a számszerű végeredmény maradt a kérdés az utolsó percekben.

Az Orosháza együttesének még tíz mérkőzése maradt a bajnokságból, hogy feljavuljon és kiharcolja a bennmaradást az első osztályban.

 

További programok »

FEL