Kézilabda: Értékes pontokat veszített az Orosháza

2021. március 8. 09:48 | Kovács Dávid

Az Orosházi FKSE-LINAMAR sokáig harcban volt a győzelemért, de a hajrában az Eger pontosabban támadott és jobban védekezett, így végül 24-21-es győzelmet aratott az Eötvös téri sportcsarnokban.

Orosházi FKSE-LINAMAR – SBS-Eger 21-24 (13-13)
K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Orosháza: Özmusul – Kiss A. 3, Pásztor M. 1, Tóth K. 3, Ushal 4, Lele 3, Németh L. 4. Csere: Majdán (kapus), Kancel, Döme 3, Bella, Sakic. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Eger: Balogh T. – Tóth R. 2, Rédei 1, Machác 3, Kiss G., Schmid 5, Holdosi 1. Csere: Kovács M. 1, Lezák 4 (2), Száva 1, Szuharev 3, Bernatonis 3. Vezetőedző: Tóth Edmond.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/2.

Lele Ákos szerezte a mérkőzés első gólját, de gyorsan érkezett az egyenlítés, Schmid Péter talált be Özmusul kapujába. Az első 10 percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a vendégek támadójátéka és védekezése állt össze hamarabb: Tóth Rajmond üres kapus találata után már néggyel járt előrébb az Eger (6-10). Az Orosháza Ratko Djurkovic időkérése után Németh László góljával elkezdődött a hazai felzárkózás, majd Döme Szabolcs a 22. percben már az egyenlítést is összehozta (11-11). A játékrész végén Németh László találata ugyan először vezetett az OFKSE, azonban Lev Szuharev gólját követően a félidőben döntetlen állt az eredményjelzőn (13-13).

A második félidőben sem engedték el egymás kezét a csapatok. Kevés gól esett, a hazai kapuban Yunus Özmusul, a vendég ketrec előtt Balogh Tibor remekelt. A hazaiak sokáig át tudták hidalni, hogy a sérülések miatt a szélső Pásztor Máté átlövőként szerepelt ezen az összecsapáson. Ráadásul Alaksei Ushal két gyors találata után először állt jobban az OFKSE. Tóth Edmond, az egriek trénere időt is kért, ami jót tett a vendégeknek, Schmid Péter duplájával már a hevesiek álltak jobban. Az Orosháza a végére bizonytalanná vált támadásban, nem találta a helyes megoldást a keményebb egri védekezéssel szemben. A vendégek nem remekeltek, de az adódó lehetőségeket kihasználták és lezárták a mérkőzést. 

Az Eger 24-21-re nyert és továbbra is a 6. helyen áll, az Orosháza pedig visszacsúszott az utolsó helyre, miután a Dabas legyőzte a ceglédet. Ratko Djurkovic együttesének másfél hete van felkészülni a következő hazai összecsapásra a szintén gyenge formában lévő Gyöngyös ellen.

 

További programok »

FEL