Kézilabda: Több mint hét hónap után nyert bajnokit az Orosháza

2021. április 25. 16:18 | Kovács Dávid

Megőrizte bennmaradási esélyeit az Orosházi FKSE-LINAMAR, miután 25-23-ra legyőzte a Ceglédi KKSE gárdáját a férfi kézilabda NB I vasárnap délutáni mérkőzésén. Ratko Djurkovic együttese szeptember óta először nyert bajnoki találkozót.

Orosházi FKSE-LINAMAR – Ceglédi KKSE 25-23 (11-11)

K&H liga férfi kézilabda-mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. Vezette: Bócz, Wiedemann.

Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 6 (2), Döme, Ushal 4, Kancel, Tőth K. 7, Bella 2. Csere: Majdán (kapus), Peskov 3, Lászlai 1, Sakic, Kiss A. 2. Vezetőedző: Ratko Djurkovic. Cegléd: Tamási – Gyene 4 (4), Kállai, Németh B. 3, Spekhardt 1, Juhász K. 1, Szepesi I. Csere: Kránitz (kapus), Mazák 2, ZAKICS 5, Kiss R. 3, Pásztor Á. 1, Vranac 3, Teleki. Vezetőedző: Nagy Károly.
Kiállítások: 10, ill. 6 perc+Mazák Martin a 47. percben kizárva. Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4.

Az orosházi csapatnak szinte az utolsó esélye volt, hogy megőrizze a bennmaradási esélyeit, ráadásul Lele Ákos és Németh László továbbra is hiányzott a pályáról. Ez nem látszott az első percekben, villámrajtot vett az OFKSE, Tóth Károly góljával az 5. percben már három gól volt a hazai előny (3-0). Az irányító-átlövő két újabb találata után már a ceglédiek mestere, Nagy Károly sem várhatott az időkéréssel (6-2). Ezt követően ugyan megállt a hazai gólgyártás, de Ratko Djurkovic intő szavai átlendítették a csapatot a holtponton, a 23. percben Aleksei Peskov már ötre duzzasztotta a különbséget (11-6). A félidő hajrája viszont a vendégeké volt: a Cegléd jobban védekezett, a házigazda több hibát vétett, így percek alatt szorosabb lett a csata. Sőt, kilenc másodperccel a vége előtt Kiss Roland kiegyenlített és beállította a félidei eredményt (11-11).

A második játékrész elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, a 40. percben Bella Csaba gólja után volt újra kettő a differencia (17-15). A meccs előttig négy ponttal többet gyűjtő Pest megyeiek végleg le szerették volna szakítani az orosháziakat és egy jó sorozattal előbb újra egyenlítettek, majd a 47. percben Tarik Vranac révén először álltak jobban az összecsapáson (19-20). Mazák Martin harmadik kiállítása után ugyan kivált a vendég védekezésből, majd Ratko Djurkovic időt kért, de úgy tűnt újra a hajrá okozza a hazaiak vesztét. A hajrára fordulva Kiss Roland ismét a Ceglédet juttatta előnyhöz, majd Pásztor Máté büntetőjét védte a cególédi kapus, Tamási Zsolt (21-22). Az utolsó öt percben azonban helyén volt a hazaiak szíve, a védekezés is javult, elöl pedig higgadtak voltak az orosházi játékosok, az utolsó percben Bella Csaba zárta le a nyitott kérdéseket.

Az Orosháza a hét gólt szerző Tóth Károly vezérletével 25-23-as győzelmet aratott és szeptember után újra bajnoki mérkőzést nyert és kettő pontra megközelítette legyőzöttjét, négyre pedig a bennmaradó helyen álló Dabast. A bajnoki hajrá ugyan nehéz sorsolást tartogat a Békés megyei csapatnak, de a győzelem lendületet adhat a folytatásra.

 

További programok »

FEL