Kézilabda: Mínusz hatról állt talpra az OFKSE

2020. október 26. 09:47 | behir

Hatgólos hátrányból állt fel, majd a győzelemre is volt esélye az Orosházi FKSE-LINAMAR együttesének a Cegléd otthonában a férfi kézilabda K&H Liga 9. fordulójában. A fordulatos találkozón végül igazságos döntetlen született.

Ceglédi KKSE – Orosházi FKSE-LINAMAR 22-22 (13-11)
K&H Liga férfi kézilabda-mérkőzés. Abony, 350 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

Cegléd: Kránitz – Pásztor Á. 5 (2), Kállai 1, Spekhardt 4, Mazák, Németh B. 4, Szepesi I. 3. Csere: Tamási (kapus), Juhász K. 1, Kiss R. 1, Vranac 2, Sinkovits 1, Gyene. Vezetőedző: Nagy Károly. Orosháza: Özmusul – Pásztor M. 4, Peskov, Tóth K. 5, Döme 3, Lele 3, Ushal 1. Csere: Sakic 4, Bella 2, Kiss A. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Kiállítások: 12 perc, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/5, ill. 1/0.

Az orosháziak első találatát Ushal jegyezte a 3. percben, apró szépséghiba, hogy a házigazdák ekkorra már kétszer felavatták Özmusult - írja az orosházi klub hivatalos oldalának beszámolója. Tóth Károly bombájával az egyenlítés is összejött, ám a túlságosan is sokat bizonytalankodtak a zöld-sárgák, ezt kihasználva 5-2-re elléptek a ceglédiek. Jól jött Ratko Djurkovic mester időkérése: 9 percen át érintetlen maradt a látogatók hálója, köszönhetően a török kapusuk bravúrjainak, aki még hétméterest is hárított. Bár a támadójáték időnként akadozott, Sakic a 17. percben ismét egalizálta az eredményt. A hazaiaknál sem maradt el az időkérés, enne eredményeként 7-5-re ismét elhúzott a Cegléd. A félidő utolsó harmadában Lele Ákos találatai és a török kapus védései tartották versenyben az orosháziakat, az utolsó találatot Pásztor Ákos időn túli hetesből szerezte.

 

Tóth Károly ismét csapata egyik húzóembere volt (Fotó: ofkse.hu)

Tóth Károly ismét csapata egyik húzóembere volt (Fotó: ofkse.hu)

 

Özmusul a második játékrészre is átmentette kiváló formáját. Jó védésével és Bella Csaba góljával zárkóztak a vendégek, a folytatás mégis a hazaiak elképzelései szerint alakult. Pásztor Ákos és Spekhardt találataival már 16–12-re is vezetett a Cegléd, amikor Djurkovic újra megszakította a játékot. A kis pihenő sem törte meg a vendéglátók lendületét, a 39. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség a csapatok között (18-12). Az orosháziak kettős emberelőnybe kerülve kezdték meg a felzárkózást, három gólon belülre azonban a félidő közepéig nem tudtak kerülni. Aztán Tóth Károly üres kapus gólja elérhető közelségbe hozta a pontszerzést. Ezúttal a ceglédiek kényszerültek időkérésre, de továbbra is az orosháziaknak jött ki jobban a lépés, akik Sakic és Tóth találataival a 48. percre egalizáltak (20-20). A végjátékban idegtépő csata folyt. Kevés találat esett, az is felváltva, mindkét oldalon számos ziccert hagytak ki a csapatok, az 56. percre kialakult a 22-22-es végeredmény. A hátralévő időre már csak izgalom maradt, a kapukat nem tudták bevenni a játékosok.

Mindkét együttesnek voltak jobb és kevésbé eredményes periódusai, így az eredmény igazságosnak tekinthető.

Nagy Károly: – Jól felkészült egymásból a két csapat, a végén igazságos döntetlen lett, de keserű a szám íze, mert hazai pályán nyernünk kellett volna ezt a találkozó.

Ratko Djurkovic: – Küzdelmes mérkőzés volt, mínusz hatról jöttünk vissza a jó védéseknek és a könnyű góloknak köszönhetően. A végén megijedtünk attól, hogy akár nyerhetünk is, ezért nem tudtunk élni a lehetőséggel.

 

 

További programok »

Sport

Szegeden már a nyári bajnokságok jegyében úsztak a csabaiak

Minden korosztálynak, a felnőttől a legkisebbekig írtak ki versenyszámokat a napokban lezajlott Naturex Kupa úszóversenyen. A Szegedi Tiszavirág Sportuszodában megrendezett kétnapos eseményre 26 klub – köztük kilenc határokon túli – adta le nevezését, összesen kicsi híján háromszáz versenyző lépett rajtkőre, kereken 1200 startot jegyezve.
2023. március 21. 16:41
FEL