Kézilabda: Még vannak hiányzók, de edzésben az orosházi csapat

2020. július 14. 17:32 | behir

Csütörtök óta tart a felkészülés az Orosházi FKSE-LINAMAR felnőtt csapata számára. Hárman ugyan még hiányoznak a keretből, a többiek viszont nagy lelkesedéssel láttak munkához.

A hétfői tréningről Aleksej Peskov, Aleksej Ushal és a török Yunus Özmusul még hiányzott, ők még az utazáshoz szükséges papírjaikat intézik. Peskov és Ushal várhatóan egy hét múlva, Özmusul július végén kapcsolódik be a munkába.

Ratko Djurkovic vezetőedző elégedetten nyugtázta az első néhány edzést látva, hogy a fiúk kivétel nélkül jó kondícióban érkeztek vissza a több hónapos kényszerpihenő után.

– Számomra nagyon pozitív, hogy mindenki nagyon motiváltan kezdte el a munkát. Nagyon remélem, hogy az egyelőre utazási nehézségek miatt késő fehérorosz beállónk, az orosz jobb lövőnk és török kapusunk is hamarosan megérkezik és a teljes kerettel tudjuk fokozatos terhelés mellett végezni a felkészülést – mondta el röviden a mester.

A játékosok várták már, hogy újra együtt játszhassanak. Mint a csapatkapitány, Németh László elmondta, hiányzott már a labda.

– Mióta játszom, még nem volt ilyen hosszú pihenőnk, de jó, hogy már vége. Úgy néz ki teljes a keret, és bár az új légiósokat csak videóról ismerem, úgy gondolom, hogy jó csapatunk lesz. Szinte minden poszton van két bevethető játékosunk. Szerintem erősödtünk tavalyhoz képest – foglalta össze Németh László.

Az orosházi kézilabda barátai örömmel vették, hogy az utolsó pillanatban mégis összejött a megegyezés és a többszörös válogatott Lele Ákos ismét Orosházán kezdte meg a felkészülést. Irányító átlövőnk is pozitívan látja az elkövetkező bajnoki idényt.

– Három játékosunk még hiányzik és mi se nagyon fogtunk még labdát, de azt hiszem jobbak leszünk, mint az előző idényben. Ratko mester azt mondja, hogy jobbak leszünk, én pedig bízok benne – fogalmazta meg tömören Lele Ákos.

A szurkolók először július 24-én a Dabas elleni találkozón láthatják kedvenc csapatukat.

 

Forrás: OrosCafé

 

További programok »

Sport

Röplabda: Domináns győzelem az MTK otthonában

Egy hete nem lépett pályára a Swietelsky-Békéscsaba az előző heti maratoni idegenbeli túra óta, hogy aztán február első szombatján az MTK otthonában folytassa az Extraligát. Jó hír, hogy Ceyda Aktas és Molcsányi Rita is a csapattal tarthatott Budaörsre, igaz, egyikük sem a kezdőben kapott helyet.
2023. február 4. 21:01
FEL