Kézilabda: Élvonalbeli csapattal kupázik a Csaba

2021. november 10. 06:22 | Kovács Dávid

Élvonalbeli csapattal küzd meg a továbbjutásért a Békéscsabai Előre NKSE a női kézilabda Magyar Kupa 3. fordulójában! Papp Bálint együttesének ellenfele az Érd lesz a városi sportcsarnokban szerda este.

A csabai együttes másodosztályú csapatként már a 2. fordulóban bekapcsolódott a kupaküzdelmekbe. Kukely Annáék október közepén 39-22-re legyőzték a szintén NB I/B-s Csepel gárdáját, így sikerrel vették az első akadályt. A következő körben már keményebb feladat vár a lilákra, hiszen az NB I-es Érd érkezik a városi sportcsarnokba. A csabaiak csapatkapitánya kiemelte: a felkészülési mérkőzéseken is bizonyította a csapat, hogy képes felvenni a versenyt az élvonalbeli ellenfelekkel szemben, ennek megfelelően a Magyar Kupában szeretnének minél tovább eljutni.

– Ebben a szezonban NB I/B-s csapatokkal találkozunk, de nyáron megmutattuk, hogy NB I-es csapatok ellen is megmutattuk, hogy NB I-es együttesek ellen is tudunk küzdeni és nyerni. Ugyanúgy készülünk erre a kupamérkőzésre, mint egy bajnoki összecsapásra és szeretnénk bejutni a következő fordulóba – fogalmazott Giricz Laura.

Az érdiek nem kezdték jól az idei NB I-es szezont, nyolc mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak, még szeptemberben az Alba Fehérvárt múlták felül egy góllal. Az együttes ráadásul egy héttel ezelőtt az egyik játékos pozitív koronavírus-tesztje miatt nem állt ki a Győr elleni bajnoki összecsapáson, de szombaton Debrecenben már pályára lépett. A Békéscsaba vezetőedzője szerint ez a mérkőzés egy jó erőfelmérő lesz, hiszen egy élvonalbeli csapat lesz az ellenfél.

– Az Érd három jó kapussal rendelkezik, NB I-es edzésmunkából, ritmusból érkezik. Szeretnénk őket megállítani, megnézni, hogy hol tart az a védekezés, amelyen folyamatosan dolgozunk. Emellett tesztelhetjük, hogy támadásban azok a játékok, amelyeket megtanultunk, azok hogyan működnek egy NB I-es csapat ellen – fogalmazott Papp Bálint vezetőedző.

A Békéscsaba-Érd Magyar Kupa-mérkőzés szerdán 18 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A találkozót csütörtökön 21 órától felvételről láthatják a 7.Tv-n!

 

További programok »

Sport

FEL