Kézilabda: Egy pontot nyert és egyet veszített a Békés

2021. május 15. 09:55 | Kovács Dávid

A hajrában zárkózott fel háromgólos hátrányból és egyenlített az Optimum-Békési FKC az utolsó előtti helyen álló Vecsési SE otthonában az NB I/B 23. fordulójában péntek este.

A középmezőnyben a biztos NB I/B-s szereplésért és ezzel az osztályozó elkerüléséért harcoló Békés kötelező győzelemért utazott az eddig gyengébben szereplő Vecsés otthonába. Ennek ellenére a hazaiak kezdték jobban a mérkőzést, gyorsan két-háromgólos előnyt építettek, a békési gárda csak a 21. percben egyenlített (8-8). A játékrész hajrája is fordulatosan telt, az utolsó másodpercben Fedor Bence talált be, így a félidei dudaszó pillanatában vezetett először a vendég csapat (10-11).

A Vecsés azonban kiválóan, egy 4-0-s sorozattal nyitott a szünet után, ezt az előnyt pedig az 57. percben is tartotta (22-19). A végén azonban jól hajrázott a Békés, Szász Bálint egy és Árpási Patrik két góljával az utolsó percben kiegyenlített, így legalább egy pontot megmentett (22-22).

Papp Bálint együttese a bajnokság hajrájában két közvetlen rivális ellen is pályára lép, a Hatvan és a DEAC ellen gyűjtheti be a szükséges pontokat a jövő évi biztos NB I/B-s szerepléshez.

További programok »

FEL